Bananele în exces duc la depresie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consumul a trei banane timp de 100 de zile consecutiv creşte riscul de a dezvolta boli nervoase mai ales la femeile tinere Compuşii derivaţi ai serotoninei ("hormonul fericirii") prezenţi

Consumul a trei banane timp de 100 de zile consecutiv creşte riscul de a dezvolta boli nervoase mai ales la femeile tinere

Compuşii derivaţi ai serotoninei ("hormonul fericirii") prezenţi în număr mare în banane cresc riscul dezvoltării de boli nervoase, arată un studiu al cercetătorilor americani de la Universitatea Harvard. Cea mai expusă categorie este cea a femeilor peste 24 de ani, iar cantitatea de banane considerată periculoasă este de 300 de grame zilnic, consumată timp de 100 de zile.

Consumul exagerat de banane are efecte depresive asupra multor persoane. Un studiu al cercetătorilor americani, coordonat de dr. Keith Tenning de la Universitatea Harvard, arată că, în mod eronat, biologii consideră că serotonina prezentă în compoziţia bananei este un "hormon al fericirii".

Ultimele cercetări demonstrează că 20 la sută din numărul sinuciderilor din SUA se datorează compuşilor derivaţi ai serotoninei, conţinuţi în banane. Recent, un alt studiu, realizat de psihiatrii de la Centrul Medical Universitar Cornell din New York arată că femeile tinere sunt de 12 ori mai expuse riscului de suicid deoarece creierul acestora este mai receptiv la derivaţii serotoninei.

Risc mai mare la persoanele instabile emoţional

Concret, este vorba despre un consum zilnic de minimum 300 g, într-un interval de 120-130 de zile. S-a constatat că există o legătură certă între serotoninele din compoziţia bananei şi influenţa acestora asupra producerii unor hormoni din creier (hipotalamus) care declanşează tendinţe de masochism şi crize puternice de nervi. În cazul femeilor sensibile, există riscul ca tulburările acestea hormonale să se concretizeze prin decizia sinuciderii.

Doctorul în biologie Eugen Giurgiu recomandă persoanelor instabile emoţional să consume cât mai puţine banane, mai ales vara, şi niciodată să nu le combine cu băuturi alcoolice.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite