Băi relaxante cu ape minerale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datorită conţinutului bogat în sulf, apele termale tratează diabetul zaharat şi bolile ginecologice Suntem în sezonul concediilor. Dacă nu v-aţi hotărât încă asupra unei

Datorită conţinutului bogat în sulf, apele termale tratează diabetul zaharat şi bolile ginecologice

Suntem în sezonul concediilor. Dacă nu v-aţi hotărât încă asupra unei destinaţii de vacanţă, este bine să ţineţi cont în decizia luată şi de problemele de sănătate pe care le-aţi resimţit de-a lungul întregului an. Staţiunile balneoclimaterice vă oferă posibilitatea de a beneficia de un mediu relaxant concomitent cu efectuarea tratamentelor ţintite pe o afecţiune. Acestea au ca element principal apa, bogată în minerale şi lipsită de compuşi chimici.

Apele minerale termale bicarbonatate, sulfatate, calcice, sodice, magnezice, hipotone sau silicioase, cu temperaturi care variază de la 24 la 32 de grade, se găsesc în diverse staţiuni balneoclima-
terice din ţara noastră, oferind o gamă largă de tratamente direcţionate exact către afecţiunea cu care pacienţii se prezintă. Apa termală se găseşte şi îmbuteliată, în farmacii.

Specialiştii recomandă şi ei folosirea apelor termale, unele minerale din compoziţie calmând iritaţiile pielii, arsurile solare şi eczemele. O caracteristică unică a acestor ape minerale este faptul că ele conţin hidrogen sulfurat în mare concentraţie (până la 60 mg/l). Însă efectele fiziologice ale tratamentelor balneare sunt complexe şi au o mare valoare terapeutică numai atunci când se desfăşoară sub supravegherea şi la indicaţiile medicilor.

Tratament balnear, în funcţie de indicaţia medicului

Cura balneară are rezultate excelente în tratarea unor boli ale aparatului locomotor şi ale sistemului nervos periferic, afecţiuni ale aparatului respirator; afecţiuni ginecologice, boli cronice, diabet zaharat incipient, intoxicaţii cu metale grele, boli digestive sau sindrom supraponderal.

Cu toate acestea, nu trebuie uitate contraindicaţiile pe care curele balneare le au în cazul unor tumori, TBC, epilepsie, graviditate, tulburări psihice şi sindroame hemoragice.

"Pacienţii trebuie să ştie că nu se pot trata după ureche, ci numai la indicaţia medicului. Tratamentele balneoclimaterice acţionează în prevenirea acutizării bolii, îmbunătăţindu-i evoluţia. Nu oferă rezultate spectaculoase, însă reprezintă un pas în tratarea diverselor afecţiuni reumatice, ginecologice şi ale sistemului nervos", a afirmat dr. Laurenţiu Luca, directorul Salvării Puls.

Unde ne putem trata:

-Afecţiuni cardiovasculare -
Vatra Dornei, Tuşnad, Balvanyos, Covasna, Buziaş
-Afecţiuni reumatismale -
Ocna Şugatag, Felix, Moneasa, Turda, Bazna,
Băile Herculane, Amara, Lacul Sărat
-Afecţiuni respiratorii -
Slănic-Moldova, Govora, Slănic Prahova
-Afecţiuni digestive şi boli interne - Olăneşti, Pucioasa
-Afecţiuni ginecologice - Sovata
-Afecţiuni ale sistemului nervos -
Geoagiu Băi, Sinaia, Voineasa, Soveja

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite