Băi călduţe pentru o piele frumoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frumuseţea şi prospeţimea corpului pot fi întreţinute prin cel puţin una sau două băi speciale pe săptămână. În funcţie de tipul acestora, băile au o acţiune favorabilă asupra

Frumuseţea şi prospeţimea corpului pot fi întreţinute prin cel puţin una sau două băi speciale pe săptămână. În funcţie de tipul acestora, băile au o acţiune favorabilă asupra organismului: intensifică circulaţia sângelui, au o acţiune calmantă asupra sistemului nervos, aduc buna dispoziţie.

Baia de ierburi. Faceţi o infuzie concentrată de muşeţel, salvie, rozmarin, mentă, flori de tei. Amestecul - 250 de grame - se lasă acoperit circa 30 de minute, după care se toarnă în cadă. Infuzia din plante se poate face şi din "ierburi" proaspete, la care se adaugă o linguriţă de oţet de mere sau măceşe, preparat în casă. Baia de tărâţe. Agăţaţi un săculeţ de tifon cu tărâţe sub robinetul de la cadă, astfel încât jetul de apă să curgă prin acesta. După baie, aşteptaţi ca pielea să se usuce fără să o ştergeţi cu prosopul. Astfel, epiderma hidratată este ferită de apariţia timpurie a vergeturilor şi ridurilor.Baia minerală. Adăugaţi o cană şi jumătate de sare amară la un litru de apă. Se agită bine şi se toarnă în apa din cadă. Această baie este tonifiantă, alungând oboseala fizică şi psihică. Baia de alge marine. Uscate sau proaspete, algele se pun într-un săculeţ, care apoi se scufundă în cadă. Frecţionaţi corpul cu acest săculeţ, insistând pe zonele unde există ţesut adipos în exces.

Baia de mare. Dizolvaţi 250 de grame de sare de mare în trei litri de apă, pe care îi veţi turna în cadă. Datorită conţinutului bogat în minerale, sarea de mare reglează nivelul tensiunii arteriale şi ajută la combaterea celulitei. Dacă doriţi să scăpaţi de celulită, după baie înfăşuraţi-vă corpul într-o pătură pentru a transpira.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite