Se apropie vara în Bahia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se apropie vara  în Bahia
Se apropie vara în Bahia

Bahia este statul brazilian care se poate lăuda cu cea mai echilibrată vreme, pe tot parcusul anului. Noi suntem aici din iunie şi de atunci temperatura nu a scăzut sub 20 de grade şi nu a depăşit 28.

Sezonul ploios, sau iarna, înseamnă de fapt fie câte o ploaie zdravană de 10 minute cam la două zile sau în fiecare noapte, fie maximum trei zile la rând cu ploaie şi vânt, când e însă tot cald şi plăcut afară. Iar vara nu se schimbă mare lucru, la capitolul ploi. Doar temperatura ajunge pe la maximum 32 de grade.

Mă distrez de fiecare dată când îmi amintesc răspunsul pe care Gabriel, unul dintre fondatorii Piracangăi, ni l-a dat la un mail în care îl întrebam ce ar trebui să ne aducem cu noi din România. În afară de şampon şi de săpun, din cele organice, lanternă, costum de baie, pelerine de ploaie, voie bună maximă şi bucuria de a trăi, ne-a mai sfătuit să ne luăm şi o bluză cu mânecă lungă, ceva, „pentru că aici iarna temperatura poate ajunge chiar şi la 18 grade, seara!“, ne-a avertizat el, îngrijorat de soarta noastră.

image

Locuitorii din Bahia se bucură de soarele de la amiază



Vara înseamnă vârf de sezon în Bahia. Decembrie, ianuarie şi februarie sunt lunile în care turişti din toate colţurile lumii iau cu asalt Itacaré şi, ni s-a spus, iau cu asalt chiar şi Piracanga. În căutare de linişte, echilibru, lipsă de poluare, contopire cu natura şi depărtare de viaţa de beton şi de dioxidul de carbon din oraşe. Dacă vă planificaţi vreo excursie în Brazilia când în România ninge, să ştiţi că noi vă primim cu drag în Piracanga. Aduceţi cu voi doar o inimă deschisă. A, şi nişte brânză românească!

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite