„Avionul“ cu pedale n-a trecut Canalul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Francezul Stephane Rousson a încercat duminică să traverseze Canalul Mânecii cu ajutorul unui aeroplan cu pedale, însă nu a reuşit din cauza vântului nefavorabil. Amatorul de senzaţii tari a

Francezul Stephane Rousson a încercat duminică să traverseze Canalul Mânecii cu ajutorul unui aeroplan cu pedale, însă nu a reuşit din cauza vântului nefavorabil. Amatorul de senzaţii tari a pornit de lângă portul englezesc Dover, având ca ţintă ţărmul francez, însă vântul i-a dat planul peste cap.

„Totul a funcţionat aşa cum trebuia din punct de vedere tehnic. Situaţia meteo a fost însă hotărâtoare”, a declarat francezul la revenirea pe pământ. Încercarea sa a demonstrat că, pentru asemenea experimente, viteza vântului nu trebuie să fie mai mare de 7 km pe oră. Duminică, vântul i-a schimbat traiectoria suflând cu aproximativ 18 km pe oră.

Încercarea lui Stephane Rousson  a venit la doar două zile după ce un  elveţian a reuşit să traverseze canalul cu un aparat cu două aripi cu reacţie, construit chiar de el.

Stephane Rousson s-a pregătit pentru zborul cu aparatul cu pedale încă din 2003. Atunci, acesta a încercat să traverseze canalul cu ajutorul unui Zeppelin în miniatură.  Şi în urmă cu cinci ani a fost oprit tot de vântul mult prea puternic pentru a-i permite să-şi ducă la bun sfârşit încercarea. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite