VIDEO Avioanele-vedetă au aterizat la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeronave supersonice sau invizibile şi modele care au ascuţit lupta dintre Boeing şi Airbus au fost atracţia Salonului Aeronautic. Compania americană Boeing şi-a lansat un nou model de Jumbo, care ar putea atrage clienţii A380. Rivalii de la Airbus au trecut zilele acestea prin momente penibile. 

 Salonul Internaţional de Aeronautică de la Paris, care a început luni şi va dura până pe 26 iunie, a adus în atenţia pasionaţilor de aviaţie noi modele de avioane, ce ar putea revoluţiona zborurile de pasageri. Producătorul Boeing a lansat modelul 747-8 Intercontinental, considerat unul dintre cele mai lungi din lume. Aeronava, comandată deja în 17 exemplare în primele zile ale evenimentului, se luptă pentru hegemonie cu modelul A380, al celor de la Airbus.

Click pe foto pentru a vedea datele tehnice a noilor modele de avioane lansate la Paris

image


Reprezentanţii acestei companii au trecut însă prin momente mai puţin plăcute zilele trecute, când au fost nevoiţi să retragă de la eveniment tocmai modelul A380, avariat după ce a lovit cu aripa o clădire. Producătorul de aeronave a venit însă la Salonul de la ­Paris cu modelul unui avion care ar putea parcurge distanţe remarcabile într-un timp foarte scurt. Lansarea oficială a acestui model, supranumit A350 XWB, ar putea avea loc însă abia peste doi ani.

În ciuda ghinioanelor, europenii de la Airbus au anunţat că numai luni au încheiat contracte pentru vânzarea a 142 de aparate, în valoare de 10 miliarde de euro. De partea cealaltă, Boeing a primit comenzi pentru 40 de avioane. La capitolul tendinţe eco, vizitatorii vor putea admira şi modelul Solar Impulse, un avion propulsat cu energie primită de la Soare. Târgul aviatic de la Paris ar putea înregistra un număr-record de vizitatori, peste 340.000.

Aeronava invizibilă

Producătorul european Airbus a prezentat şi conceptul unui avion transparent, care ar putea fi gata peste 40 de ani. Pasagerii care vor călători cu acest aparat ar putea admira stelele prin tavanul panoramic al aeronavei. În faţa şi în spatele avionului vor exista zone pentru relaxarea pasagerilor, precum şi un bar pentru socializare. Pereţii avionului vor fi inteligenţi, astfel că se vor adapta luminii şi temperaturii exterioare.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite