VIDEO Autoturism condus cu puterea minţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de cercetători de la Universitatea Liberă din Berlin a pus bazele unei maşini ce poate fi condusă numai cu ajutorul gândurilor. Trebuie doar să gândeşti „la dreapta“ sau „la stânga“, iar maşina în care te afli se va supune. Prototipul unei astfel de maşini a fost realizat de oamenii de ştiinţă germani.

Nu peste foarte mult timp, şofatul aşa cum îl ştim astăzi ar putea fi istorie. Folosind un dispozitiv special ce se pune pe cap, posesorul unui autoturism ar putea conduce fără a-şi mai ţine mâinile pe volan sau picioarele pe pedale, notează „The Daily Mail".

Maşina care poate fi condusă prin puterea minţii a fost creată de echipa AutoNOMOS, din Grupul de Inteligenţă Artificială de la Universitatea Liberă din Berlin.

Tehnologia numită BrainDriver se bazează pe montarea pe o maşină a unor sisteme care oferă o imagine completă a împrejurimilor. Şoferul trebuie doar să poarte un dispozitiv dotat cu 16 senzori menit să recepţioneze semnalele electromagnetice emise de creier, ce sunt interpretate apoi de un computer.

Prototipul este deja în teste. La prima încercare, conducătorul auto a reuşit să vireze la dreapta, iar la a doua autoturismul a răspuns la comenzile de a accelera şi de a frâna. Totuşi, cercetătorii spun că va mai dura până când aceste maşini vor putea fi folosite pe străzi. 

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite