Autobuzul pe sub care trec maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Mare aglomeraţie în traficul din China!“, şi-au spus cei de la firma Shenzhen Huashi Future Parking Equipment. Aşa că s-au gândit să vină cu o soluţie concretă.

Au pus la punct un autobuz ieftin, eficient, ecologic şi care le permite maşinilor să circule pe sub el, relatează „The Daily Mail".

Autobuzul, numit 3D Express, seamănă mai degrabă cu un metrou şi este uriaş. Are o înălţime de 4,5 metri şi este alimentat cu energie electrică şi solară. Atinge o viteză de până la 60 de kilometri pe oră şi poate transporta până la 1.400 de pasageri.

În plus, ineditul autobuz le permite maşinilor cu o înălţime mai mică de doi metri să treacă pe sub el, astfel că, speră inginerii care ­l-au proiectat, în marile oraşe, în care se preconizează să fie pus în circulaţie, vor fi cu 30% mai puţine ambuteiaje.

Pentru a putea circula însă autobuzul are nevoie de linii speciale, iar întregul proces de fabricaţie - al vehiculelor şi al drumurilor - va ajunge la circa 4,5 milioane de euro. Cu toate acestea, firma care a inventat autobuzul 3D Express spune că suma reprezintă numai 10% din costul unui sistem echivalent de metrou.

Ineditul vehicul a fost prezentat pentru prima dată la Expoziţia internaţională de înaltă tehnologie, care a avut loc la Beijing în luna mai a acestui an.

Potrivit experţilor, maşinile care vor trece pe sub autobuz vor primi un „avertisment", sub forma unui semnal, pentru a şti când vehiculul va vira la stânga sau la dreapta. De asemenea, şoferii autoturismelor care se vor strecura pe sub 3D ­Express vor fi avertizaţi dacă se vor apropia nepermis de mult de roţile autobuzului.

În prezent, inginerii pun la punct ultimele detalii legate de sistemul care a făcut senzaţie în întreaga lume. Construirea primilor 186 de kilometri de drum special va începe la sfârşitul acestui an, la Beijing.

1.400 de pasageri poate transporta autobuzul 3D Express pus la punct de inginerii de la Shenzhen Huashi.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite