Au tot ce-şi doresc, mai puţin o familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape jumătate dintre femeile cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani, care au pus cariera pe primul loc, au reuşit să se realizeze din punct de vedere profesional, dar cu preţul vieţii lor personale.

Aceasta este una dintre concluziile unui studiu făcut de un grup de cercetători din New York, Statele Unite ale Americii, notează publicaţia „The Daily Mail". Potrivit acestuia, 43% din femeile cu studii universitare din Generaţia X (adică născute în perioada 1965-1978) nu au copii.

Asta în ciuda faptului că aproximativ trei sferturi dintre ele au relaţii de lungă durată şi locuiesc cu partenerul de viaţă. Cercetătorii sunt de părere că situaţia este generată de faptul că aceste femei au crescut într-o perioadă în care au fost încurajate să-şi finalizeze studiile şi să-şi clădească o carieră. Iar imboldul a venit chiar din partea mamelor lor, inspirate de de revoluţia feministă.

Tot mai ambiţioase

În vederea realizării acestui studiu, oamenii de ştiinţă au luat în calcul răspunsurile a 3.000 de persoane, bărbaţi şi femei, care au absolvit studii superioare. Dacă în 1990, 10% din femeile în vârstă de 45 de ani nu aveau copii, 19 ani mai târziu, în 2009, proporţia acestora era de 20%.

De asemenea, 74% din femeile din Generaţia X se consideră ambiţioase, comparativ cu numai 65% din femeile din generaţia precedentă. Un studiu similar a fost făcut şi în Marea Britanie, iar rezultatele nu au fost cu mult diferite. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite