Ateii, mai satisfăcuţi sexual decât credincioşii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ateii au o viaţă sexuală mai bună decât oamenii religioşi, în cazul cărora apar deseori sentimente de vinovăţie, înainte, în timpul sau după întreţinerea unor raporturi sexuale.

 În plus, necredincioşii sunt mai dispuşi să vorbească despre fanteziile lor erotice, arată o cercetare realizată de oamenii de ştiinţă americani, informează „The Daily Mail". Studiul, realizat de psihologii Darrel Ray şi Amanda Brown, de Universitatea din Kansas, SUA, a indicat că toţi cei peste 14.500 de oameni chestionaţi, credincioşi şi necredincioşi, întreţin relaţii sexuale cu aceeaşi frecvenţă. Diferenţa dintre ei este însă una calitativă. Persoanele credincioase nu se bucură atât de mult de experienţele pe care le au în pat, fiind cuprinse de remuşcări generate de stigmatul pus asupra sexualităţii de religia practicată.

Astfel, 79,9% din persoanele crescute în medii religioase fervente au declarat că se simt vinovate pentru întreţinerea anumitor tipuri de raporturi sexuale. Acelaşi sentiment de vinovăţie apare la numai 26,3% din oamenii crescuţi în medii mai puţin religioase. Mormonii, persoane extrem de religioase, au înregistrat cele mai ridicate niveluri de vinovăţie. Scorul lor a fost de 8,19, pe o scară de la 1 la 10. La polul opus se află ateii, cu cel mai scăzut nivel al vinovăţiei, de - 4,71. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite