Arteziană înaltă cât 50 de etaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inginerii din Dubai au anunţat că au început să lucreze la o fântână arteziană care va detrona toate recordurile. Fântână va fi cea mai înaltă din lume, având un jet de apă înalt cât

Inginerii din Dubai au anunţat că au început să lucreze la o fântână arteziană care va detrona toate recordurile. Fântână va fi cea mai înaltă din lume, având un jet de apă înalt cât o clădire cu 50 de etaje. Potrivit cotidianului britanic “Daily Mail”, fântâna va fi aşezată pe Lacul Burj.

Proiectată să fie gata în 2009, fântâna arteziană va pompa peste 83.270 de litri de apă în fiecare moment. Înălţimea acesteia va fi de aproximativ 150 de metri. Spectaculoasa “operă” va folosi apa dintr-un lac artificial, cu o mărime cât două terenuri de fotbal.

Atmosfera va fi completată cu lumini şi muzică. Mai bine de 6.600 de lumini vor “juca” după ritmul muzicii selectate, în acelaşi timp cu jeturile de apă care se vor înălţa deasupra lacului de 121.400 de metri patraţi.

Milioane de turişti

Mohamed Ali Alabbar, preşedintele dezvoltatorului Emaar Properties, care se ocupă de construcţia fântânii, a declarat că aceasta va fi cu 25% mai înaltă decât cea de la hotelul Bellagio din Las Vegas, principala rivală. Dezvoltatorul estimează că numărul de vizitatori care vor veni anul să admire fântâna arteziană va fi de peste 10 milioane. 

“Va fi o minune inginerească care va completa construcţiile din Dubai care atrag deja milioane de turişti”, a mai spus Mohamed Ali Alabbar. În zona lacului Burj se mai află Burj Dubai, o construcţie considerată de mulţi specialişti ca fiind cea mai  înaltă din lume, una dintre cele mai mari expoziţii de peşti, un patinoar de aceleaşi dimensiuni cu cele olimpice şi cea mai mare piaţă de aur din lume.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite