Arnica ameliorează infecţiile respiratorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tratamentul cu arnică este foarte eficient în terapiile pe termen lung în cazul infecţiilor respiratorii şi urinare care recidivează. Se foloseşte totodată în combaterea maladiilor virale,

Tratamentul cu arnică este foarte eficient în terapiile pe termen lung în cazul infecţiilor respiratorii şi urinare care recidivează. Se foloseşte totodată în combaterea maladiilor virale, precum şi în tratamente antitumorale - maligne şi benigne -, în boli ale sistemului nervos central (paralizii, semipareze, epilepsie posttraumatică).

Sub formă de tinctură, arnica s-a dovedit benefică în ateroscleroză cerebrală, ca diuretic, tonic vascular, vasodilatator coronarian. Arnica şi-a dovedit eficienţa şi în cazul tulburărilor de tranzit intestinal şi al dizenteriei.

În toate situaţiile, când este folosită sub formă de infuzie, trebuie respectată, cu stricteţe, cantitatea de frunză pentru că arnica este toxică. Doza ideală este de 5 g la 1 litru de apă.

Utilizarea plantei este interzisă copiilor sub trei ani şi gravidelor. "Când le-am recomandat bolnavilor tratamentul cu tinctură, pentru toate afecţiunile, inclusiv pentru isterie, am constatat că o linguriţă de tinctură, diluată într-un pahar cu apă sau ceai de gălbenele, de trei ori pe zi, a dat rezultate spectaculoase", ne-a spus dr. biochimist Eugen Giurgiu.

Arnica poate fi folosită şi sub formă de comprese sau unguent, pentru cicatrizarea rănilor deschise, a furunculozelor şi a entorselor.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite