Aprinderea luminii pe timp de noapte, un pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O simplă apăsare pe buton pentru a aprinde noaptea lumina pentru câteva secunde, astfel încât să poţi merge la toaletă, poate fi periculoasă.

În urma unui studiu, oamenii de ştiinţă au concluzionat că aprinderea luminii în timpul nopţii poate declanşa schimbări la nivel celular asociate cu apariţia cancerului, relevă „The Daily Mail". Cercetătorii britanici şi israelieni afirmă că studiul lor este primul care demonstrează că expunerea de scurtă durată la lumină artificială poate duce la creşterea riscului de a face cancer.

Cercetări anterioare au arătat că, din cauza luminii artificiale, persoanele care lucrează noaptea prezintă un risc mai mare de a face cancer la sân sau cancer de prostată.

„Am ajuns la concluzia că aprinderea unei lumini artificiale noaptea are impact asupra ritmului circadian, cunoscut drept «ceasul biologic». Este un mecanism sensibil", a declarat Rachel Ben-Shlomo de la Universitatea din Haifa, Israel. Ca urmare, cercetătoarea îi sfătuieşte pe oameni să nu mai umble noaptea la întrerupătoare când merg la toaletă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite