Antrenamente mai uşoare în echipă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atleţii care se antrenează în echipă pot tolera o durere de două ori mai puternică decât cei care se antrenează individual, potrivit cercetătorilor care susţin că antrenamentele în grup sunt mai eficiente.

Un studiu realizat la Universitatea Oxford pe canotori a demonstrat că pragul durerii este mai ridicat în cazul antrenamentelor în grup. Experţii universităţii consideră că exerciţiile realizate în echipă cresc nivelul endorfinelor  - substanţe care dau o stare de bine şi acţionează ca un analgezic, ajutând la diminuarea senzaţiei de durere.

În cercetare au fost implicaţi 12 canotori, membri ai echipei masculine a universităţii, cu o vârstă medie de 24 de ani. Pentru un prim test în sala de antrenamente, bărbaţii au fost împărţiţi în două echipe care au vâslit încontinuu 45 de minute. Pentru al doilea test, sportivii au făcut acelaşi antrenament, dar individual, fără a avea vreun membru al echipei în preajmă.

S-a dovedit că cei care se antrenaseră în grup aveau o toleranţă mai ridicată la durere decât cei care au realizat exerciţiul individual. Cercetătorii consideră că explicaţia este socializarea, iar efectul este similar şi în cazul altor activităţi, cum ar fi râsul, cântatul sau dansatul cu grupul de prieteni.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite