Anti-pantofii au pornit bătălia cu tocurile înalte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apogeul comodităţii: încălţări în care te simţi desculţ pe pământul moale. Toc „stiletto“ sau  pantofi fiziologici. Acestea sunt extremele între care pendulează producătorii de pantofi şi alegerile cumpărătorilor.

Pantofii reprezintă obsesia femeilor indiferent de anotimp şi sunt aleşi mai degrabă pe considerente estetice. Potrivit unui studiu realizat în Germania pe un eşantion format din 1.002 femei şi 1.003 bărbaţi, aproape o treime dintre femei aleg pantofii cu toc pentru că îi consideră un instrument seducător, atunci când flirtează.

Câţiva producători de încălţăminte pariază însă pe comoditate şi pe tehnologii care îi fac pe cei care aleg să se încalţe astfel să se simtă ca şi cum ar umbla în picioarele goale.

Cu picioarele goale

Promotorii încălţărilor fiziologice susţin că pantofii tradiţionali şi mai ales cei cu tocuri înalte pot produce dureri de spate, afecţiuni ale picioarelor, deteriorarea articulaţiilor, bătături, nervi şi ligamente inflamate. Din această cauză, medicii ortopezi şi fizioterapeuţi recomandă utilizarea alternativă a pantofilor înalţi şi a celor comozi, chiar fiziologici. Dând senzaţia mersului desculţ pe soluri naturale inegale, încălţările MBT acţionează grupe de muşchi fundamentale pentru sănătatea aparatului locomotor, susţin reprezentanţii producătorului.

Magazinele deschise în Târgu Mureş, Cluj şi Bucureşti prezintă deja noua colecţie de primăvară. Modele precum Tembea şi Tataga sunt special create pentru un mod de viaţă activ, în timp ce modele precum Tunisha asigură un aspect smart casual pentru vestimentaţia de zi cu zi. Preţurile pentru aceste modele se situează între 500 şi 800 de lei.

Piciorul care respiră

Ceva mai familiară românilor, tehnologia Geox combină talpa de cauciuc microperforată cu o membrană rezistentă la apă care lasă piciorul să respire.

Acest sistem elimină transpiraţia piciorului prin talpă, lăsând piciorul uscat şi sănătos, susţin reprezentanţii producătorului. „Materialele folosite sunt dintre cele mai diverse: materiale textile monocrome sau în nuanţe naturale, piele de  viţel în culori deschise”, ne-au declarat reprezentanţii companiei.

Aceştia susţin că atât timp cât pantofii sunt comozi, dimensiunea tocului nu contează – în ultima colecţie Geox destinată femeilor sunt şi pantofi cu toc de 9 cm. Preţul mediu al pantofilor Geox în România este de 420 de lei.

De ce pantofi comozi?

Tinerii şi bătrânii deopotrivă reclamă probleme ale labei piciorului (monturi), dureri articulare la nivelul gleznei, al genunchilor (artroză, leziuni de menisc), al bazinului şi şoldului. La acestea se adaugă numeroase afecţiuni ale coloanei vertebrale. Producătorii de pantofi fiziologici susţin că stabilitatea artificială creată de pantofii tradiţionali nu oferă stimulii necesari pentru activarea optimă a musculaturii, care se atrofiază treptat şi duce la suprasolicitarea precoce a oaselor şi articulaţiilor.

Shopping

image

Clasicii Chapa White sunt printre cele mai cunoscute modele sport de la MBT. Pot fi cumpăraţi din magazinele din România ale firmei pentru aproximativ 500 de lei.

image


Balerinii GEOX Junior au accesorii minuscule şi panglici postate pe partea superioară. Se găsesc în magazinele Geox monobrand şi în magazinele Otter la preţul mediu de 250 de lei.

image

Modelul Tunisha are un aspect smart casual şi este destinat vestimentaţiei de zi cu zi. Pantofii se pot cumpăra la preţuri de aproximativ 740 de lei în magazinele din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Târgu Mureş.

Mers de Masai MBT, adică Masai Barefoot

Technology, a fost dezvoltată începând din 1996 de inginerul elveţian Karl Müller şi a fost inspirată de studiul triburilor seminomade Masai, oameni cunoscuţi pentru postura lor dreaptă şi care suferă arareori de afecţiuni dorsale şi articulare. Talpa pantofului este bazată pe nucleul “Masai Sensor”,  mersul în încălţămintea  MBT echivalând cu senzaţia unică de păşire pe nisip.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite