Anorexia se manifestă de la vârste fragede

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetele devin obsedate de propriul corp de la vârste foarte mici
Fetele devin obsedate de propriul corp de la vârste foarte mici

Numărul fetelor cu vârsta de nouă ani internate în spital din cauza unor tulburări severe de alimentaţie s-a dublat în ultimul an în Marea Britanie, o demonstrează datele National Health Service, serviciu public de sănătate.

Astfel, 20 de fete cu vârste sub nouă ani au fost internate în spital anul trecut, unele dintre ele atât de bolnave încât nu puteau fi hrănite decât artificial. În urmă cu doi ani, doar 12 fete cu aceeaşi vârstă au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru că se înfometau, scrie „The Daily Mail".

Filmele şi moda sunt de vină

Totuşi, cea mai mare creştere a cazurilor de anorexie s-a înregistrat la grupa de vârstă 15-19 ani, aproape 15%, de la 609 la 698. În total, peste 2.500 de persoane au fost internate în spital anul trecut din cauza unor tulburări de alimentaţie, cu 12% mai mult decât în 2008. În Marea Britanie, aproximativ 90.000 de oameni fac tratament pentru astfel de tulburări.

În ultimii ani, medicii au sesizat o creştere a numărului pacientelor care suferă de tulburări de alimentaţie, anorexie sau bulimie, unele în vârstă de şase ani. Mulţi specialişti dau vina pe industria filmului şi a modei care promovează „femeia-băţ" . Fetele devin obsedate de propriul corp şi deseori ţin diete drastice, convinse că sunt prea grase. De regulă, tulburarea nu este diagnosticată în stadiu incipient, pentru că fetele se pricep foarte bine să-şi ascundă suferinţa. Deseori îşi mint părinţii şi prietenii, spunând că au mâncat deja atunci când sunt invitate la masă sau poartă haine largi pentru a-şi masca silueta.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite