Anorexia, determinată de activitatea cerebrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scanări sofisticate ale creierului realizate de cercetători de la Universitatea Pittsburg arată că anorexia (boală caracterizată prin refuzul alimentaţiei) este strâns legată de activitatea

Scanări sofisticate ale creierului realizate de cercetători de la Universitatea Pittsburg arată că anorexia (boală caracterizată prin refuzul alimentaţiei) este strâns legată de activitatea cerebrală.

Potrivit studiilor, o femeie dintr-o sută cu vârste între 15 şi 30 de ani suferă de această afecţiune.

Persoanele anorexice nu pot sesiza plăcerea

În urma unui experiment care a inclus 13 femei sănătoase şi 13 recuperate după anorexie, dr. Walter Kaye a observat că la cele sănătoase regiunea din creier responsabilă cu răspunsurile emoţionale arăta diferenţe majore atunci când acestea câştigau ceva sau pierdeau.

La femeile recuperate după anorexie, diferenţele erau minore.
"Anorexicilor le este dificil să aprecieze rapid plăcerea", a conchis dr. Kaye. O altă zonă cerebrală responsabilă cu anticiparea acţiunilor şi planificarea a fost mai activă la femeile care au suferit de anorexie decât la femeile sănătoase.

Doctorul Kaye a fost de părere că anorexicele au preocupări obsesive în privinţa comportamentului lor, caută reguli acolo unde nu sunt şi exagerează greşelile pe care le fac. (Ioana Nae)

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite