Angajaţii insistenţi câştigă cel mai bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Negocierea salariului  este foarte importantă
Negocierea salariului este foarte importantă

A fi drăguţ cu şeful nu îţi garantează o mărire de salariu, potrivit unui studiu publicat de „The Daily Telegraph“, care arată că doar negociatorii agresivi primesc ceea ce-şi doresc.

Cercetătorii au descoperit că asertivitatea şi perseverenţa sunt strategiile cele mai eficiente pentru a obţine mai mulţi bani.

Angajaţii care au iniţiat negocierile privind salariul şi au fost insistenţi au avut mai mult succes, arată cercetarea. Iar cei care şi-au făcut treaba în avans, înainte de a intra la negocieri, au primit în plus şi vacanţe sau beneficii suplimentare precum telefoane mobile sau maşini de la firmă.

„Rezultatele au arătat că cei care s-au pregătit pentru procesul de negociere au fost capabili să utilizeze mai multe strategii asertive", a declarat coautoarea studiului, Crystal Harold.

Cercetătorii de la Universtatea Temple şi de la Universitatea George Mason, ambele din SUA, au arătat şi că angajaţii care evită discuţiile despre salariu la interviu sau la evaluări sunt şi cei care nu primesc aproape niciodată o mărire.

Nu există diferenţe între sexe

Studiul a relevat şi că nu există diferenţe mari între modul în care îşi negociază femeile şi bărbaţii salariul, sugerând că femeile de carieră sunt la fel de „competitive" în ceea ce priveşte remuneraţia pentru munca efectuată. Profesorul Crystal Harold a declarat că studiul, publicat într-o revistă de specialitate, a vrut „să deschidă cutia neagră" a procesului de negociere a salariului.

Cercetătorii au intervievat 149 de persoane angajate recent, din diferite domenii, întrebându-le ce au făcut pentru a primi o mărire de salariu.

"Rezultatele au arătat că cei care s-au pregătit pentru negociere au fost capabili să utilizeze mai multe strategii asertive."
Crystal Harold
cercetătoare

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite