Ananaso-căpşuna, fructul verii 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă vezi căpşune în piaţă înseamnă că a venit vara. Totuşi, potrivit „The Daily Mail“, în acest an o nouă variantă va vesti sezonul cald: ananaso-căpşuna.

Noul fruct are forma şi textura unei căpşune, dar are gust şi miros asemănător cu al ananasului. Cultivate în sere, ananaso-căpşunele sunt verzi la început, apoi, pe parcurs ce se coc, culoarea lor devine tot mai pală.

Când fructul devine destul de dulce şi de suculent încât să poată fi mâncat, ananaso-căpşuna este aproape albă, dar are seminţe roşii. Specia a fost descoperită în sălbăticie în America de Sud şi salvată de la dispariţie de agricultorii olandezi. Fructele sunt ceva mai mici decât căpşunele obişnuite, măsurând între 15 şi 23 milimetri.

Potrivit aceluiaşi cotidian, „pineberries" - cum au fost numite pe piaţa britanică - pot fi folosite ca alternativă la cele obişnuite în mai multe reţete şi deserturi.

„Ananaso-căpşunele le oferă clienţilor noştri posibilitatea de a adăuga un nou fruct în dieta lor", spune Nicki Baggott, care se ocupă de achiziţionarea de fructe pentru magazinul Waitrose din Londra. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite