Americanii susţin căsătoriile gay

0
Publicat:
Ultima actualizare:

53% din americani ar accepta legalizarea căsătoriilor dintre persoane de acelaşi sex, conform unui sondaj efectuat de organizaţia internaţională Gallup.

În urmă cu doar un an, un studiu asemănător al aceleiaşi organizaţii arăta că majoritatea americanilor (tot 53%) erau împotriva mariajelor gay. Cel mai recent sondaj Gallup confirmă alte două cercetări făcute în această primăvară, care arată că toleranţa americanilor în ceea ce priveşte acceptarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex a crescut în ultimele luni, relatează Reuters. 

Conform rezultatelor sondajului, răspunsurile democraţilor şi ale persoanelor fără apartenenţă politică au cântărit foarte mult în modificarea majorităţii. Opţiunile acestora s-au schimbat destul de mult faţă de anul trecut, când doar 44% erau de acord cu acest fel de căsătorii. Procentul republicanilor care sunt în favoarea oficializării relaţiilor dintre gay a rămas exact ca anul trecut, 28%.

Schimbările de opinie au apărut după ce, în decembrie, preşedintele Barack Obama a anulat o lege veche de 17 ani, care le interzicea homosexualilor şi lesbienelor să intre în armată. Sondajul Gallup a identificat diferenţe majore de opinii între reprezentanţii generaţiilor: 70% din respondenţii cu vârste între 18 şi 34 de ani au declarat că susţin mariajele gay, în timp ce doar 39% din cei cu vârste peste 55 de ani au afirmat acest lucru.

Căsătoriile între persoanele de acelaşi sex rămân însă un subiect controversat în SUA, cu toate că homosexualii au câştigat dreptul de a se căsători legal în cinci state - Massachusetts, Connecticut, Vermont, New Hampshire şi Iowa - şi în Washington D.C.. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite