Ambarcaţiuni de milioane de euro aşteaptă să fie lansate la apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expoziţia de iahturi şi bărci Romanian Boat Show va începe, mâine, în zona comercială Băneasa. Aproximativ o sută de ambarcaţiuni, cu o valoare totală de 12 milioane de euro, vor putea fi admirate timp de cinci zile. Cei care îşi permit le pot cumpăra pe loc.

La ediţia de anul trecut, expozanţii au reuşit să vândă toate ambarcaţiunile aduse pentru a fi admirate. Anul acesta, organizatorii nu sunt prea optimişti însă sunt siguri că suficient de mulţi români vor fi interesaţi de iahturi.

 „Dacă anul trecut au fost peste 10.000 de vizitatori, estimăm că în acest an vor fi peste 15.000”, ne-au declarat reprezentanţii SetEvents, organizatorii evenimentului.

Expoziţia se află la a patra ediţie, vedetele de anul acesta fiind tot ambarcaţiunile de lux. „Cea mai scumpă ambarcaţiune va avea un preţ de aproximativ un milion de euro. În perioada de desfăşurare a precedentei expoziţii şi ulterior, timp de două săptămâni, s-au vândut toate iahturile şi bărcile cu motor expuse”, ne-a declarat Bogdan Craiciu,  General Manager SetEvents.

Cei pasionaţi de acest domeniu pot alege dintr-o gamă largă de produse: iahturi, bărci de lemn, bărci cu motor, dar şi accesorii sau cursuri pentru diverse sporturi nautice. 

Şi ambarcaţiunile vor fi după buzunar. Preţul unui iaht variază între 600.000 şi un milion de euro, în timp ce bărcile cu motor, cu o lungime de până la şapte metri, costă de la 15.000 de euro în sus.

Dacă anul trecut expoziţia a avut loc în centru Capitalei, în Piaţa Constituţiei, anul acesta organizatorii au ales zona comercială Băneasa datorită afluxului mare de vizitatori, dar şi pentru că publicul ţintă al expozanţilor este format din cei care vin la cumpărături în această zonă.

Concursuri-surpriză

Numărul ambarcaţiunilor expuse nu a crescut în comparaţie cu cel de anul trecut, însă organizatori pregătesc alte surprize. Printre acestea se numără un concurs la care poate participa orice vizitator, având ca premiu 2.500 de litri de carburant.

 În plus, cei care achiziţionează o ambarcaţiune cu motor pot câştiga un premiu dublu: 5.000 litri de carburant Alto, pentru a naviga spre cele mai îndepărtate destinaţii, se arată în comunicatul de presă trimis de organizatori.

Oamenii de afaceri, pasionaţi de iahturi

Considerate un lux pentru oamenii de rând, ambarcaţiunile cu motor şi iahturile au devenit o pasiune pentru mulţi dintre oamenii de afaceri români. George Copos, Dinu Patriciu şi Dan Diaconescu sunt doar câţiva dintre bogaţii României care au ales să-şi cumpere o ambarcaţiune.

Şi în afara ţării, personalităţi din topul celor mai bogaţi oameni din lume se întrec în nave şi iahturi. De pildă, patronul echipei britanice Chelsea Londra, Roman Abramovici, a comandat anul trecut un iaht de peste 250 de milioane de euro. Abramovici era cunoscut şi până atunci pentru „colecţia” de ambarcaţiuni pe care o deţinea.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite