O britanică : „Am 24 de ani şi vreau să fiu sterilizată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O britanică : „Am 24 de ani şi vreau să fiu sterilizată“
O britanică : „Am 24 de ani şi vreau să fiu sterilizată“

O britanică este convinsă că nu-şi va dori vreodată copii şi vrea să devină infertilă înainte de nuntă. În loc să-şi facă planuri pentru a-şi întemeia o familie, tânăra se pregăteşte pentru o operaţie de sterilizare, programată peste câteva luni.

Kerry Bailey (24 de ani) povesteşte în cotidianul britanic „The Daily Mail“ cât de teamă i-a fost să se îndrăgostească de actualul ei logodnic, Joe, în vârstă de 26 de ani, din cauza deciziei ei de a nu avea vreodată copii. L-a cunoscut pe Joe la o petrecere în octombrie anul trecut, dar de-abia cu puţin înainte de Crăciun au avut conversaţia decisivă. Pentru că, de când era copil, deşi a ajutat-o pe mama ei să-i crească pe fraţii mai mici, ideea că într-o zi ar putea deveni mamă o făcea să se simtă rău fizic.

„Ce-ţi doreşti în viaţă?“, a întrebat-o el atunci când rămăseseră singuri, la o ţigară, aşezaţi pe treptele din faţa casei unui prieten dintr-un cartier londonez. Kerry şi-a dat seama că a venit momentul să-i destăinuie „convingerile egoiste legate de maternitate“. A tras aer în piept şi i-a spus că o pasionează cariera şi că singura ei dorinţă, în afară de a-şi face meseria bine, este să călătorească.

Nu au vrut niciodată copii

„Şi ce părere ai despre copii?“, a continuat el, spre surprinderea ei, pentru că nimeni nu-i mai adresase atât de direct întrebarea până atunci. „Nu vreau să am copii niciodată“, a spus Kerry. Apoi s-a uitat la el, aşteptându-se la ce e mai rău, dar a văzut că a rămas calm şi a continuat. „Nu am vrut niciodată copii. Nu suport ideea de a fi legată de ceva, de a depinde de ceva. Admir femeile care fac asta, dar m-am împăcat cu gândul că pur şi simplu eu nu sunt aşa. Nu este o decizie pe care am luat-o, pur şi simplu ştiu. Mereu am simţit asta, nici n-aş putea să încerc.“

image

Joe şi Kerry s-au cunoscut la o petrecere, anul trecut în octombrie, şi s-au îndrăgostit Foto: „The daily mail“

După câteva minute de tăcere, Joe a început să-i povestească despre copilăria lui - violentă şi instabilă -, care l-a făcut să ia hotărârea de a nu se căsători vreodată şi de a nu avea vreodată copii. Se resemnase că va trăi restul vieţii în singurătate. „Asta până te-am cunoscut pe tine“, i-a spus el. „Mă îndrăgostesc de tine şi pur şi simplu nu mă mai pot întoarce la celibat, acum că ştiu că exişti.“ Kerry a izbucnit în lacrimi, uşurată nu doar pentru că aflase că o iubeşte, ci şi pentru că acum ştia că nici el nu vrea copii.

Planuri de nuntă şi de sterilizare

Când Joe a cerut-o de nevastă, la opt luni după ce s-au cunoscut, Kerry a acceptat imediat. Au început să facă aranjamentele pentru nuntă şi pentru luna de miere, iar Kerry a decis că vrea să fie sterilizată. Joe a insistat să se gândească bine, chiar a adus în discuţie posibilitatea de a face el o vasectomie. Kerry a refuzat şi după discuţii lungi, s-au pus de acord.

Cel mai greu i-a fost să-şi anunţe mama, care visa la ziua în care va fi înconjurată de nepoţi şi a plâns când a aflat. Kerry s-a simţit vinovată şi a început şi ea să plângă, încercând să-şi răspundă la întrebarea „cum pot fi atât de egoistă încât să le refuz părinţilor această bucurie?“. Decizia i-a rămas însă neschimbată, iar mama, într-un final, a acceptat-o.

„Am primit cel mai frumos cadou de nuntă la care am putut spera vreodată: familia şi prietenii mei au acceptat că nu voi deveni vreodată mamă.“

Ce înseamnă sterilizarea feminină

Sterilizarea este o procedură chirurgicală, realizată în general laparoscopic, cu anestezie locală, ce constă în blocarea sau tăierea trompelor uterine. Obturarea trompelor împiedică astfel contactul dintre spermatozoizi şi ovul, eficienţa metodei fiind de aproape 100%. Procedura poate fi realizată şi după naşterea normală sau în timpul cezarienei.

image

Călătoriile sunt marea pasiune a lui Kerry, împărtăşită şi de viitorul ei soţ

Medicii spun că nu influenţează viaţa sexuală sau activitatea hormonală, dar nici nu protejează împotriva bolilor cu transmitere sexuală.

Procedura poate fi reversibilă, dacă femeia s-a răzgândit, şi presupune o operaţie de refacere a structurii trompelor uterine. Medicii atrag atenţia însă că operaţia este complicată şi, chiar dacă se reuşeşte refacerea trompelor uterine, este foarte dificil ca femeia respectivă să mai rămână însărcinată.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite