„Alfabetul“ mamelor care vor carieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile care nu renunţă la serviciu se simt precum artiştii de circ care încearcă să mânuiască mai multe obiecte deodată. Multe femei care au doi sau trei copii, dar şi o carieră sunt în pragul disperării. Simt că nu le mai ajunge timpul.

Epuizate şi nervoase, mamele care nu vor să renunţe la meserie ajung să-i scoată din minţi pe cei din jur. Se simt copleşite. Autoarea Kristin Van Ogtrop, din Marea Britanie, mamă a trei copii, jurnalist de meserie, şi-a împărtăşit experienţele în cartea „Just Let Me Lie Down" („Doar lasă-mă să mă întind", în trad.), relevă „The Daily Mail". Van Ogtrop a încercat să pună la punct un „alfabet" al acestor situaţii sufocante.

1 Anxioase.
Mamele care au o carieră se trezesc adesea în mijlocul nopţii, îngrijorate de o importantă şedinţă programată pentru ziua următoare la serviciu.

2 Coşmarul hainelor.
Mereu pe fugă, uită să-şi asorteze hainele sau chiar încurcă piesele unor costume. Uneori, ajung să arate ridicol.

3 Foarte somnoroase.
Nicio mamă care are o carieră de întreţinut nu are nevoie de pilule pentru somn. Toate ar adormi imediat, dacă ar avea cum.

4 În luptă cu timpul.
Copiii nu fac imediat ceea ce li se cere, iar acest fapt constituie pentru mame o altă sursă de stres.

5 Listele cu sarcini.
Încercând să-şi facă viaţa mai uşoară, aştern pe hârtie sarcinile pe care le au de îndeplinit. Paradoxal, devin frustrate, pentru că realizează că nu au cum să le facă pe toate.

6 Mesaje matinale.
Înainte să-i ducă pe cei mici la şcoală, trimit repede câteva e-mailuri pentru a mai rezolva o parte din problemele de serviciu.

7 Nepăsătoare fără voie.
Din lipsă de timp, se văd nevoite adesea să-şi cumpere mâncare de la fast-food sau să-şi abandoneze copiii în faţa televizorului.

8 Probleme cu soţul.
De obicei, mamele îşi propun să-i înveţe pe soţii lor să fie atenţi astfel încât programul copiilor să fie respectat. Fără succes.

9 Reţeta dezastrului.
Orice femeie de carieră care-şi imaginează că-şi poate dedica o întreagă zi gătitului se amăgeşte amarnic.

10 Situaţii ciudate.
Cu gândul la serviciu, aceste femei ajung să reacţioneze ciudat acasă, încurcând nume şi întâmplări.

Femeile de carieră se simt subevaluate

Majoritatea femeilor care lucrează în domeniul financiar simt că nu sunt băgate în seamă, că sunt prost plătite şi că sexul frumos nu este suficient de bine reprezentat în structurile de conducere. Asta chiar dacă au renunţat la viaţa de familie şi la copii.

Potrivit unui studiu făcut de cercetătorii australieni, citat de Reuters, 84% din doamnele care lucrează în sectorul financiar cred că „femeile care au ales cariera în detrimentul copiilor nu sunt «valorificate» de cei cu putere de decizie".

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite