Alexandra, îngerul rămas fără o „aripioară“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra va da un recital la pian pentru a le arăta oamenilor că merită ajutorul lor
Alexandra va da un recital la pian pentru a le arăta oamenilor că merită ajutorul lor

Copiii de 5 ani îşi doresc de Crăciun jucări, dulciuri, hăinuţe şi un brad cât mai mare şi mai frumos. Alexandra Sima vrea un braţ. Fetiţa din Galaţi şi-a pierdut mâna stângă într-un accident de maşină, iar proteza bionică performantă de care are nevoie costă 50.000 de euro. 

Alexandra Sima este pianistă. În ciuda efortului pe care-l­ face pentru a cânta doar cu mâna dreaptă, fata vrea să înveţe şi orga. „Prinde foarte repede. Eu o ajut cu mâna stângă, şi aşa ne descurcăm foarte bine", povesteşte Mariana Onofrei, profesoara Alexandrei. Fetiţa a învăţat să se descurce cu o singură mână, dar şi-ar dori să-şi poată îmbrăţişa părinţii sau fratele. În plus, proteza bionică pe care şi-o doreşte de la Moş Crăciun îi este necesară pentru o dezvoltare normală a coloanei. Pentru a-şi putea îndeplini dorinţa, Alexandra va dansa şi va susţine un recital la pian săptămâna viitoare, la Teatrul „Fani Tardini" din Galaţi.

Cum a avut loc accidentul

Fata şi-a pierdut mâna în luna aprilie, într-un accident care avut loc între Braşov şi Sighişoara, pe DN 13, numit de localnici „drumul morţii". Gicu Sima, bunicul Alexandrei, plecase la Cluj cu familia fiului său, Bogdan, pentru a petrece Paştele alături de fiica sa. La 60 de kilometri de Braşov, şoferul a virat uşor dreapta, crezând că o maşină din spate vrea să-l depăşească, dar a acroşat marginea unui podeţ. Autoturismul, care avea o viteză de 80-90 de kilometri la oră, s-a rostogolit 50 de metri pe câmp. În urma impactului, mâna stângă a Alexandrei a fost smulsă din umăr. „Am căutat toţi mâna. Cineva a găsit-o, a pus-o într-o batistă şi am plecat spre spital", a povestit mama fetei pe blogul creat pentru Alexandra. „Dumnezeu a aranjat ca în minutele următoare să apară un medic şi o ambulanţă care au dus-o de urgenţă la Spitalul de Pediatrie din Braşov." După ce a fost stabilizată, fata în vârstă de patru ani a fost dusă la Spitalul de Urgenţă din Bucureşti, însă mâna nu mai putut fi reataşată.

Conturi

Pentru donaţii, aveţi la dispoziţie următoarele conturi

Titular cont : SIMA
ALEXANDRA ECATERINA
Cont LEI: RO16 BTRL 0180 1201 W067 48XX
Cont EURO: RO88 BTRL 0180 4201 W067 48XX
Cont USD: RO40 BTRL 0180 2201 W067 48XX
Banca Transilvania
Sucursala Galaţi
Cod SWIFT: BTRLRO22GLA

Scrisoarea Alexandrei către Moş Crăciun

„Dragă Moş Crăciun,

Numele meu este Alexandra Ecaterina Sima, am cinci anişori, sunt o fetiţă foarte cuminte şi vreau să-ţi transmit această scrisoare cu speranţa că oamenii cu suflet mare o vor citi şi mă vor ajuta. Bunicii mei au avut un accident de maşină, anul acesta, în a doua zi de Paşte, în urma căruia am rămas fără mânuţa stângă. Mami şi tati, când eram pe patul de spital, mi-au spus că îngerii mi-au luat mănuţa şi au dus-o la copiii fără mamă ca să-i îngrijească. M-am bucurat că pot să ajut copiii necăjiţi cu aripioara mea, dar acum, Moşule, vreau şi eu o aripioară ca să mă pot juca şi să-i îmbrăţişez pe cei dragi.

Mami, care a fost alături de mine în tot acest timp, a făcut minuni cu dragostea ei. A luptat şi m-a dus la pian, la desen şi la dans. Vreau să strâng la pieptişorul meu şi pe tati, şi pe frăţiorul meu Matei cu ambele mănuţe.

Moşule, eu te invit pe 13 decembrie 2010, ora 17.00, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini" Galaţi, unde voi susţine un mic recital la pian şi voi dansa alături de prietenii mei extrem de talentaţi. Mi-a întins o mână de ajutor şi Maria Crăciun, care va susţine un concert cu vocea ei divină. Aşadar, ce zici, Moşule? Chiar dacă vii înainte de Crăciun... vei fi alături de mine?

Mulţumesc, Moş Crăciun,

Alexandra Ecaterina Sima."

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite