Alergic la electronice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unele persoane au dureri de cap de la telefon
Unele persoane au dureri de cap de la telefon

Arthur Firstenberg, un american în vârstă de 59 de ani din Santa Fe, şi-a reclamat vecina pe motiv că suferă de ani buni de „sensibilitate electromagnetică“, ceea ce îl face alergic la telefoane celulare, rutere şi alte dispozitive electronice, arată publicaţia „LA Times“.

Bărbatul declară că, de peste 30 de ani, este hipersensibil la frecvenţele generate de radiaţiile elecromagnetice, având simptome fizice şi neurologice.

Americanul s-a mutat în urmă cu doi ani într-o casă nouă, însă „confortul" după care tânjea nu a durat prea mult: anul trecut, simptomele „familiare" de greaţă, ameţeală, dureri ale corpului, insomnie şi aritmie au reapărut. Motivul? Vecina de alături, Raphaela Monribot, folosea un iPhone, un laptop, un router wireless şi un întrerupător! Prin urmare, el a rugat-o pe femeie să nu mai folosească aceste dispozitive, însă ea a refuzat.

Daune de 400.000 de euro

Firstenberg nu s-a dat bătut. A dat-o în judecată pe vecină şi a cerut daune de 400.000 de euro. Bărbatul a solicitat şi o hotărâre judecătorească prin care femeia să fie obligată să nu mai folosească aparatură electronică. „De când sunt ţinta acestui proces, sunt foarte afectată. Simt că viaţa şi libertatea mea sunt atacate fără un motiv valabil, fapt ce mă obligă să-mi apăr drepturile de bază", declară Monribot.

Pe de altă parte, circa 400 de oameni au semnat o petiţie prin care Firstenberg solicita primăriei să interzică antenele Wi-Fi în oraş.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite