Alcoorexia, o nouă afecţiune a tinerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din ce în ce mai multe studente din SUA consumă alcool, renunţând la mâncare
Din ce în ce mai multe studente din SUA consumă alcool, renunţând la mâncare

În ultima perioadă, tot mai mulţi studenţi renunţă la mâncare pentru a rezerva caloriile aferente alimentelor alcoolului. Alcoorexia este considerată de medici la fel de gravă ca anorexia şi bulimia, tulburări de alimentaţie întâlnite foarte des în cazul tinerilor preocupaţi de greutate.

În ultimii ani, această afecţiune a fost semnalată în rândul unor vedete internaţionale, mereu preocupate să aibă o siluetă de invidiat. Tinerii, mai ales adolescentele şi studentele, care au aceleaşi îngrijorări au preluat imediat modelul, relatează ABCNews. „Vorbim de categoria tulburărilor de alimentaţie în care intră şi anorexia, şi bulimia. Practic, tinerii folosesc aceleaşi metode ca şi în cazul acestora, doar că, de această dată, le combină cu alcool", a declarat doctorul Kevin Price de la Universitatea din Austin, Texas (SUA).

Vor să fie pregătiţi de chefuri

Potrivit studiilor, persoanele care ajung să sufere de alcoorexie îşi restricţionează consumul de mâncare pentru a rezerva caloriile aferente alimentelor consumului de alcool. Astfel, cred acestea, nu vor furniza organismului mai multe calorii decât este permis şi nu se vor îngrăşa. Medicii americani afirmă că din ce în ce mai mulţi studenţi sunt suspectaţi de alcoorexie. O tânără în vârstă de 22 de ani, care abia a absolvit Universitatea din Texas, a acceptat să povestească pentru ABC News cum a ajuns în această situaţie.

Savannah a afirmat că i-a fost întotdeauna uşor să se abţină de la mâncare. În schimb, de fiecare dată când mergea la o petrecere, îi venea greu să nu consume alcool. „Întotdeauna am avut grijă de siluetă. Săream peste mese din cauza caloriilor. Dar le înlocuiam cu
alcool", a spus tânăra. Savannah a mai declarat că ştie mulţi tineri care procedează în acest fel. Consideră că succesul lor în a-şi menţine greutatea îi determină şi pe alţii să facă la fel. „Eu am făcut asta ani la rând şi sunt încă sănătoasă", a spus tânăra, adăugând că n-are de gând să se oprească prea curând.

Specialiştii au constatat că afecţiunea este mai des întâlnită în rândul femeilor, dar nici bărbaţii nu fac excepţie. În cazul acestora, principala motivaţie este legată de aspectul financiar -nu mănâncă pentru a avea bani să consume alcool alături de tovarăşii lor.Medicii şi psihologii afirmă că astfel de probleme se accentuează din cauza faptului că pe internet apar tot mai multe site-uri şi bloguri care încurajează aceste metode.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite