Alcoolul ucide mai multe persoane decât SIDA, TBC sau violenţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat vineri că alcoolul determină aproape 4 la sută din decese la nivel mondial, mai mult decât SIDA, tuberculoza sau violenţa.

Aproximativ 2,5 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza alcoolului, a declarat OMS în "Raportul Global privind alcoolul şi sănătatea", potrivit Yahoo News.

Consumul nociv de alcool este fatal mai ales pentru grupele de vârstă tinere. Alcoolul este cel mai important factor de risc din lume, care duce la deces în rândul bărbaţilor cu vârste între 15 şi 59 ani.

În Rusia şi Comunitatea Statelor Independente (CSI), fiecare al cincilea deces este cauzat de alcool.

Consumul excesiv de alcool, care de multe ori duce la un comportament iresponsabil, este foarte răspândit în Brazilia, Kazahstan, Mexic, Rusia, Africa de Sud şi Ucraina, potrivit OMS.

Miniştrii sănătăţii din 193 de state membre ale OMS au încercat în mai, anul trecut, să reducă consumul excesiv de alcool prin taxe mai mari pentru băuturile alcoolice şi restricţii mai mari de marketing.

Într-adevăr, raportul demonstreză că una dintre cele mai eficiente modalităţi de a reduce consumul de alcool, în special în rândul tinerilor, este de a mări taxele. Stabilirea unor limite de vârstă pentru cumpărarea şi consumul de alcool şi reglementarea nivelul de alcool pentru şoferi şoferi, sunt, de asemenea, măsuri care reduc abuzul, dacă sunt puse în aplicare.

Alcoolul este un factor care cauzează 60 de tipuri de boli şi leziuni, potrivit primului raport OMS privind alcoolul, din 2004.

Consumul a fost legat de ciroză hepatică, epilepsie, intoxicaţii, accidente rutiere, violenţă, şi mai multe tipuri de cancer, inclusiv cancerul de colorectum, sân, laringe şi ficat.

"Cu şase sau şapte ani în urmă, nu am fi avut dovezi puternice de a demonstra o relaţie cauzală între cancerul de sân şi băuturile alcoolice. Acum avem.", a declarat Vladimir Poznyak, şeful OMS care a coordonat raportul.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite