Agresivitatea copiilor, semnul unei tulburări de comportament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De cele mai multe ori, comportamentul impulsiv, hiperactiv şi inadecvat, din primii ani de viaţă ai micuţilor, este văzut de părinţi ca o dovadă a unei personalităţi puternice şi a unei

De cele mai multe ori, comportamentul impulsiv, hiperactiv şi inadecvat, din primii ani de viaţă ai micuţilor, este văzut de părinţi ca o dovadă a unei personalităţi puternice şi a unei dezvoltări precoce. Însă, tot mai frecvent, manifestări precum neatenţia, impulsivitatea, hiperactivitatea, agitaţia sau comportamentul inadecvat reprezintă simptome ale unei tulburări de comportament a copilului, cunoscută ca sindrom hiperkinetic cu deficit de atenţie - ADHD.

Diagnosticul este întârziat deoarece simptomele sunt întâlnite în comportamentul normal al copilului din perioada preşcolară. Semnele afecţiunii se fac simţite odată cu începerea şcolii, când copiii nu se adaptează noului mediu. "ADHD este periculoasă prin consecinţele pe care le aduce: delincvenţă juvenilă, abandon şcolar, consum de droguri", a spus prof. Mircea Tiberiu, preşedintele Societăţii Naţionale de Neurologie şi Psihiatrie a Copilului şi Adolescentului. Cazurile de sindrom hiperkinetic cu deficit de atenţie au crescut în ultimii ani de la 6-7 la sută până la 17 la sută. Acesta apare din mai multe cauze: poluarea, stresul resimţit în timpul sarcinii, naşterea prematură etc.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite