Adolescentul cu mână bionică Mercedes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de Formula 1 Mercedes Petronas i-a oferit unui băiat o proteză ultramodernă. Un tânăr de 14 ani foloseşte un dispozitiv ce reprezintă o variantă modificată şi personalizată a celei mai complexe tehnologii în domeniul protezelor medicale.

Matthew James, un tânăr de 14 ani din Marea Britanie, s-a născut fără mâna stângă, iar până acum a folosit o proteză clasică, asemănătoare unui cleşte. Dorinţa de a fi un adolescent normal i-a fost îndeplinită abia după ce acesta i-a trimis o scrisoare patronului echipei de Formula 1 Mercedes Petronas, Ross Brawn, scrie „The Daily Mail".

Tânărul i-a cerut acestuia 40.000 de euro pentru o proteză de ultimă generaţie. În schimbul banilor, Matthew s-a oferit să îşi folosească proteza ca spaţiu publicitar pentru Mercedes.

Impresionaţi de rugămintea băiatului, cei de la Mercedes s-au asociat cu firma Touch Bionics pentru a crea o versiune personalizată a protezei i-LIMB Pulse, care foloseşte cea mai avansată tehnologie în domeniu. Mâna creeată pentru Matthew este destul de puternică pentru a susţine aproximativ 89 de kilograme.

Cu ajutorul acesteia, băiatul se va putea lega singur la şireturi şi va putea scrie şi desena ca oricare adolescent. „Este uimitoare. Fosta mea proteză era practic un cleşte. Însă cu aceasta pot face aproape orice. În plus, arată şi foarte bine. Carcasa exterioară este transparentă şi se pot vedea elementele mecanice funcţionând", a spus Matthew. Tânărul vrea să studieze ingineria şi să se apuce de cricket, activităţi pe care nu le putea face cu o singură mână.

În iunie, după primirea mâinii, Matthew a fost invitat la cartierul general al echipei de Formula 1, unde a făcut un tur al fabricii şi l-a cunoscut pe Michael Schumacher. 

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite