Adolescenţii temperamentali riscă să aibă probleme cu plămânii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care se enervează foarte des, cu temperament coleric, prezintă mai multe probabilităţi de a dezvolta tulburări ale căilor respiratorii. Potrivit unui studiu realizat în SUA şi

Persoanele care se enervează foarte des, cu temperament coleric, prezintă mai multe probabilităţi de a dezvolta tulburări ale căilor respiratorii. Potrivit unui studiu realizat în SUA şi preluat de mirror.co.uk, cei mai expuşi acestor riscuri sunt adolescenţii foarte temperamentali. Cercetătorii susţin că probabilitatea ca acest gen de persoane să aibă probleme cu plămânii este foarte mare chiar şi atunci când se iau în calcul alţi factori de risc precum fumatul sau astmul.

Profesorul Benita Jackson, de la Colegiul din Massachusetts, a declarat că apare o reducere a capacităţii de funcţionare a plămânilor chiar şi la persoanele care spun că au dus o viaţă sănătoasă. "Se pare că sentimentele ostile afectează grav sănătatea", a spus Jackson. La studiu au participat 4.629 de bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani. Participanţii au completat câte un chestionar de evaluare a sentimentului de mânie. De asemenea, subiecţilor le-a fost testată capacitatea de funcţionare a plămânilor. Persoanele care aveau o capacitate a plămânilor redusă erau cele cu temperament foarte ostil. În plus, persoanele cu un statut social inferior prezentau cele mai înalte niveluri de frustrare. Temperamentele ostile au fost asociate de cercetători cu apariţia unor probleme precum eczema, depresia şi bolile cardiace.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite