Adevărata identitate a lui „Belle de Jour“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriitoarea din spatele pseudonimului „Belle de Jour“ şi-a deconspirat săptămâna trecută identitatea.Unul dintre cele mai mari mistere din literatura contemporană a fost elucidat în urmă cu câteva zile, când autoarea bestsellerului „Belle de Jour“ şi-a revendicat opera.

În spatele aventurilor prin care a trecut dama de companie „Belle de Jour“ din cartea cu acelaşi nume se află viaţa unei specialiste din cadrul unui grup de cercetare al unui spital din Bristol, Anglia.

Doctoriţa Brooke Magnanti (34 de ani), o respectată cercetătoare în domeniul neurotoxicologiei şi al cancerului epidemiologic este cea care şi-a scris povestea vieţii sale secrete în cartea care a stârnit o sumedenie de critici pentru că prezintă prostituţia ca pe o „meserie“ fermecătoare.

Magnanti a decis să-i recunoască criticului literar, India Knight şi editorialistului de la „The Sunday Times“ că ea este autoarea cărţii „Belle de Jour“ după ce a dezvăluit secretul, mai întâi, colegilor de muncă, cu o lună în urmă. Întrucât aceştia au fost îngăduitori, Magnanti le-a spus weekendul trecut şi părinţilor ei despre experienţa neobişnuită pe care a avut-o în timp ce-şi pregătea teza de doctorat.

Prostituată de dragul tezei de doctorat

Povestea a început cu şase ani în urmă, când Magnanti a rămas fără bani în ultimul an de doctorat. „Eram gata să-mi finalizez teza de doctorat. Mai aveam ceva bani, aşa că m-am gândit să mă mut la Londra pentru că acolo mi-era mai uşor să găsesc un job, însă n-a fost aşa. Nu am găsit nimic în domeniul meu şi, în plus, rămăsesem şi fără bani“, a povestit Magnanti pentru „The Times“.

Când nu a mai putut plăti chiria, s-a gândit să se angajeze undeva unde să-şi permită să termine şi teza de doctorat în paralel. Aşa a găsit o agenţie de escortă şi şi-a început viaţa secretă care-i aducea 300 de lire sterline pe oră.

Magnanti era deja familiarizată la vremea aceea cu internetul întrucât avea un blog cu tematică ştiinţifică. În paralel, a început un jurnal online în care a povestit lumii întregi experienţele sale ca prostituată.

Povestea a fost adaptată şi publicată într-un roman apoi, precum şi regizată într-un film în care personajul
„Belle de Jour“ a fost interpretat de actriţa Billie Piper.

Blogul Belle continuă

Brooke Magnanti îşi constru­ieşte cariera în domeniul cercetării în medicină, însă va continua, în paralel, să-şi publice aventurile pe blogul său, belledejour-uk.blogspot.com, întrucât vrea să-i ofere personajului ei un final fericit.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite