Accesorii care ţin de cald

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moda sezonului toamnă-iarnă 2008/2009 este şic şi călduroasă. Pălăriile, şepcile, căciulile, fularele şi mănuşile par mai importante ca oricând în acest sezon rece şi sunt prezente în aproape toate colecţiile toamnă-iarnă.

Designeri ca Marc Jacobs, Christian Dior sau Roberto Cavalli au făcut din pălării vedete ale colecţiilor de damă, de la cele cu forme neobişnuite şi boruri răsfrânte, la elegantele forme rotunde, cu panglici şi boruri late.

Chanel şi Ralph Lauren au preferat beretele, Dolce&Gabbana, şepcile cu boruri late, trase pe ochi, Oscar de la Renta, căciuli din blană, iar Burberry Prorsum oferă ca alternativă căciuli împletite supradimensionate, asortate însă la ţinute foarte feminine.

Eşarfele sunt din mătase şi se poartă înnodate în faţă la Dolce&Gabbana, lungi şi elegante, aruncate neglijent peste ţinutele Burberry Prorsum, iar Cavalli propune fulare împletite, lungi aproape până la glezne.

Mănuşile variază în lungime, de la cele din piele foarte scurte, până la încheietura mâinii, prezentate în show-urile Bottega Veneta şi Christian Dior, care le şi colorează foarte viu şi le asortează la ţinute, la cele foarte lungi, până aproape de cot, create pentru colecţia toamnă-iarnă 2008/2009 Louis Vuitton.

Designerii au fost foarte inventivi şi în colecţiile masculine de sezon. Alexander McQueen şi-a îmbrăcat modelele în căciuli de blană exagerate, pălării ţuguiate şi fulare ample. Pălăriile apar şi în colecţia lui Jean Paul Gaultier, care preferă melonul, de diferite culori, asortat cu mănuşi din piele. Fularele mari se regăsesc şi pe podium la Dolce&Gabbana, un alt accesoriu obligatoriu al colecţiei celor doi designeri italieni fiind şepcile, de diferite forme.

Şi Burberry Prorsum propune şepci colorate şi fulare discrete, în contrast cu mănuşile din piele sau tricotate, purtate peste mânecile jachetelor şi paltoanelor, şi fesuri supradimensionate, similare cu cele din colecţia pentru femei.

 John Galliano are ca alternativă pentru bărbaţi beretele, în timp ce fularul este un accesoriu obligatoriu în colecţia de sezon de la Tommy Hilfiger.

Ce găsiţi în magazinele autohtone

Fularele costă între 79 de lei la Zara, 85 de lei la Motivi şi 135,9 la Mango sau 149 la Steilmann. La Zara găsiţi şi eşarfe din bumbac (69 de lei) sau din mătase (149 de lei), dar şi mănuşi din piele naturală (149 de lei) sau piele întoarsă (119 lei), iar la Franco Benussi, mănuşi tricotate albe, lungi până la cot (24,99 lei, preţ redus).

Eşarfe pentru bărbaţi sunt la Steilmann (79 de lei) şi la Teranova, de tip kefia (55,9 lei), iar fularele la Esprit (109,9 lei), la set cu căciulă (69,9 lei) sau şapcă (84,89). Tot aici se găsesc mănuşi bărbăteşti din piele întoarsă (118,9 lei), iar la House of Art, din piele naturală (139,9 lei).

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite