A supravieţuit în mod miraculos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O bunicuţă din Franţa, în vârstă de 78 de ani, a rămas în viaţă după ce a căzut într-o rigolă, unde a stat timp de o săptămână. Michelle Riotton i-a lăsat pe medici fără replică. Femeia, bolnavă de Alzheimer, a supravieţuit timp de o săptămână doar cu apă de ploaie şi cu doi biscuiţi.

În urmă cu o săptămână, Michelle Riotton, în vârstă de 78 de ani, a plecat la plimbare prin munţii Alpi. Era îmbrăcată într-un pulover de lână, nu foarte gros, şi în pantaloni, relatează „The Daily Mail". „Am căzut într-o rigolă şi am adormit", povesteşte acum ­Michelle ­Riotton. Potrivit ei, accidentul a avut loc într-o pădure deasă, în apropiere de locuinţa sa din satul Armoy.

În momentul în care a căzut în rigolă, afară era relativ cald, numai că, la lăsarea serii, temperaturile au scăzut sub 10 grade Celsius şi a plouat în mod constant.

Michelle Riotton a povestit că a încercat să-şi menţină temperatura corpului acoperindu-se cu frunze. Avea în buzunar doi biscuiţi din ­care mânca pe cât de puţin posibil şi bea apa de ploaie care îi curgea pe faţă.

Grijă pentru salvatori

Bunicuţa şi-a petrecut şase nopţi sub cerul liber. Sâmbătă, o echipă de intervenţie a început să o caute cu un elicopter. Salvatorii au văzut-o în şanţul destinat drenării apei, aflat la circa un ­kilometru de locuinţa ei. Când au coborât să o salveze, Michelle Riotton a strigat: „Aveţi grijă! E foarte periculos!"

Iniţial, în primele două zile, bunicuţa fusese căutată de o altă echipă de intervenţie, care pornise pe jos pentru a scotoci pădurea. Cum nu a fost găsită, căutările au fost declarate încheiate. ­Însă o vecină a femeii, Patrice Fossard, a insistat ca operaţiunea să fie reluată. „A fost un adevărat miracol că am găsit-o în viaţă, mai ales că erau puţine speranţe", a afirmat Fossard.

Păţania femeii i-a uimit pe medici, dar şi pe salvamontişti, care i-au atras atenţia să nu se mai aventureze prin pădure, avertisment valabil şi pentru persoanele ­care pleacă pe munte fără un echipament corespunzător. Michelle Riotton a fost cum nu se poate mai receptivă la această idee. „Nu mai vreau să merg într-o pădure niciodată în viaţa mea", a declarat răspicat bunicuţa supravieţuitoare.

"Nu mi-a fost frică. Dar mă gândeam mereu că familia mea îşi va face griji pentru mine."
Michelle Riotton
78 de ani

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite