A cheltuit tot pentru a-şi îndeplini ultimele dorinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dave Ismay şi-a dorit nemurirea şi a primit o nouă şansă la viaţă
Dave Ismay şi-a dorit nemurirea şi a primit o nouă şansă la viaţă

Un britanic şi-a tocat toate economiile după ce i s-a spus că mai are doar trei luni de trăit. După numai două luni, doctorii l-au anunţat însă că s-au înşelat. Înainte să moară, actorul Dave Ismay şi-a dorit un Mercedes, să joace într-un spectacol de pantomimă şi să termine o carte. A reuşit să le facă pe toate, deşi s-a dovedit că mai avea destul timp.

După ce i s-a spus că mai are foarte puţin de trăit, actorul de comedie Dave Ismay (64 de ani) a hotărât că mai are multe de experimentat în scurta perioadă care îi mai rămăsese. Când s-a întors de la spital, unde i se dăduse vestea-şoc că suferă de ciroză hepatică terminală - din cauza consumului de alcool, deşi el nu exagerase niciodată cu băutura -, Dave şi-a scris lista cu ultimele dorinţe, aşa cum au făcut personajele Edward Cole şi Carter Chambers, interpretate de Jack Nicholson şi Morgan Freeman în filmul „The Bucket List" .

„Toate lucrurile pe care spuneai că vrei să le faci, dar nu le-ai mai făcut, păreau, deodată, foarte importante", îşi aminteşte Dave Ismay. Lista lui includea lucruri uşor realizabile, precum să-şi ducă nepotul în vizită la stadionul Villa Park şi să joace golf la Club K, în Irlanda, dar şi dorinţe excentrice precum să joace într-un spectacol de pantomimă şi să-şi cumpere un Mercedes nou-nouţ.

Ultima pe listă: nemurirea

Deşi nu ştia dacă o să mai trăiască în seara premierei, Dave s-a înscris la castingul pentru un personaj dintr‑un spectacol local de pantomimă şi a cheltuit 26.000 de lire (peste 35.000 de euro) pe maşina mult visată. O altă dorinţă a fost să termine de scris cartea despre viaţa lui pe drum împreună cu unul dintre cei mai îndrăgiţi actori de comedie din Marea Britanie, Bob Monkhouse. Ca ultim lucru pe listă, Dave a mâzgălit „nemurire", deşi ştia că era singurul lucru pe care nu-l putea obţine.

După ce şi-a cheltuit toate economiile, a terminat cartea şi a jucat în spectacolul de pantomimă pe care şi‑l dorise, Dave Ismay a primit o altă veste şocantă. La două luni şi jumătate după primul diagnostic, rezultatele biopsiei hepatice au arătat că suferea de hemocromatoză ereditară, o boală care lasă prea mult fier în sânge, dar care este tratabilă dacă este descoperită la timp.

Nu abandonează dorinţele nerealizate

„Atunci când doctorul pe care îl consultasem mi-a dat vestea cea bună, mi-a spus şi că trebuie să sărbătorim. Iar eu i-am zis că, dacă nu era invitat la înmormântarea mea, nu e invitat nici la petrecere", a glumit Dave, care nu are de gând să abandoneze restul de dorinţe de pe listă, incluzând şi o călătorie în Australia cu soţia sa, Dobie. Acum, britanicul şi-a schimbat doctorul şi face tratament pentru boala de care suferă. „Până acum mi-au luat cam 50 de litri de sânge, iar nivelul de fier a scăzut de la 4.000 la 2.000. Nivelul normal este de 100, dar eu mă simt bine", povesteşte Dave. Deşi acum trece prin acest tratament în fiecare săptămână, în curând îi vor mai lua sânge doar o dată la şase luni.„Poate că am scris nemurire acolo fără să mă gândesc că aş putea s-o obţin, dar se pare că nu am fost chiar atât de departe cum mi-am imaginat", a adăugat Dave.

"Poate că am scris nemurire acolo fără să mă gândesc că aş putea s-o obţin, dar se pare că nu am fost chiar atât de departe cum mi-am imaginat."
Dave Ismay actor de comedie

Ce-şi dorea Dave Ismay

1 Să termine cartea pe care o scria despre Bob Monkhouse
2 Să-şi cumpere un Mercedes
3 Să apară într-un spectacol de pantomimă
4 Să joace golf la Club K, în Irlanda
5 Să viziteze Australia (Oz, cum îi spun britanicii)
6 Să-şi ducă nepotul la Stadionul Villa Park
7 Nemurire

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite