A apărut manualul plictiselii la serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Executivul britanic îşi sfătuieşte angajaţii să se relaxeze prin yoga
Executivul britanic îşi sfătuieşte angajaţii să se relaxeze prin yoga

Angajaţii din guvernul britanic sunt sfătuiţi într-un ghid recent apărut cum să facă faţă stresului şi plictiselii la serviciu. Ghidul conţine o serie de documente în care sunt cuprinse sfaturi din partea fiecărui minister, arată cotidianul „The Daily Telegraph“.

Într-unul din documente, oficialii declară că problemele cauzate de stres pot fi generate de „prea puţină muncă sau prea puţine responsabilităţi". Prin urmare, se sugerează ca muncitorii tensio­naţi să apeleze la un hobby care să le aline starea de anxietate prin care trec.

Mai mult, lucrătorii sunt avertizaţi să evite stările de letargie determinate de „prea puţină presiune", dar să aloce cu 20% mai mult timp pentru activităţile despre care simt că ar contribui la creşterea nivelului de stres.

„Inspiraţi şi expiraţi de câteva ori şi imaginaţi-vă că sunteţi oameni de succes", mai scrie ghidul. De asemenea, manualul sugerează lucrătorilor să încerce diete, meditaţie sau yoga când au timp pentru ei înşişi, „pentru că meritaţi".

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Cultură, Media şi Sport afirmă că guvernul ia în serios siguranţa la locul de muncă şi problemele legate de stres, mai ales că ­este una din principalele cauze ale îmbolnăvirilor şi absenteismului. Deci trebuie să i se acorde importanţă. Pe de altă parte, un oficial al Guvernului e de părere că instituţia „mai degrabă s-ar concentra pe reducerea deficitului ţării în loc să dea sfaturi cu privire la meditaţie".

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite