76% din români vor jobul şefului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Site-ul de recrutare BestJobs.ro şi-a chestionat utilizatorii pentru a afla ce părere au angajaţii despre superiorii lor. Cei mai mulţi dintre salariaţii români ar schimba locul cu managerul direct dacă s-ar ivi ocazia, arată sondajul realizat online.

Trei sferturi dintre respondenţii chestionarului realizat de site-ul BestJobs.ro au spus că ar accepta provocarea de a face schimb de job cu şeful. Şi bărbaţi, şi femei, cu vârste până în 35 de ani, motivaţi fie de puterea decizională, fie de oportunitatea de a învăţa lucruri noi. Dintre cei care au respins ipoteza, 15% au spus că şeful e cel care nu ar face faţă rocadei, iar 8%, că preferă să nu aibă mai multe responsabilităţi, pentru că sunt deja prea ocupaţi şi nu vor să-şi asume riscuri ce i-ar putea lăsa fără loc de muncă.

Totuşi, peste 45% din participanţii la sondaj au spus că nu şi-ar da demisia de la actualul loc de muncă, oricât de groaznic ar fi şeful. Alţi 23% au spus că ar renunţa la job dacă munca lor ar fi evaluată negativ în mod constant, iar 17% s-ar da bătuţi dacă ar fi vorbiţi de rău atunci când nu sunt de faţă.

Dacă ar fi, pentru o zi, directori generali în compania pentru care lucrează, 41% din angajaţi ar crea o mai bună politică de avansare şi de mobilitate între departamente, 34% ar acorda mai multe beneficii angajaţilor, iar 20% ar face programul de lucru mai flexibil. Doar 5% ar mări bugetul departamentului pentru care lucrează în prezent.

Sondajul a inclus 5.892 de utilizatori ai site-ului BestJobs.ro, chestionaţi în perioada februarie-martie 2011. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite