Un tată fără venituri, obligat să plătească 10 milioane de lei pensie alimentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Degeratu, un mehedinţean din satul Fânta Mare, comuna Poroina Mare, a simţit pe pielea sa ce înseamnă să ai de-a face cu justiţia. Divorţat de ceva vreme, cu doi copii minori rămaşi

Mihai Degeratu, un mehedinţean din satul Fânta Mare, comuna Poroina Mare, a simţit pe pielea sa ce înseamnă să ai de-a face cu justiţia. Divorţat de ceva vreme, cu doi copii minori rămaşi în grija soţiei, şi fără nici un fel de venit, bărbatul a fost chemat în judecată la Judecătoria Severin pentru majorarea pensiei alimentare.
Până la acea dată, Mihai Degeratu plătea pentru fiecare copil câte 200.000 de lei vechi. Soţia sa, Elena Gradoe, l-a acţionat în judecată şi, prin sentinţa civilă nr. 4749 din 21.10.2005, a obţinut pentru copii o majorare incredibilă a pensiei alimentare. Este vorba de 10 milioane de lei lunar pentru ambii copii. Asta în ciuda faptului că judecătoarea Aldea Magdalena luase la cunoştinţă şi consemnase în hotărâre că pârâtul nu are nici un fel de venit. Neprezentându-se la proces din anumite motive, Degeratu a primit vestea cea mare de la poştaş. Crezând că ar putea ajunge după gratii fiindcă nu poate suporta lunar 10 milioane de lei pensie alimentară, acesta susţine că a plătit un avocat care l-a calmat şi învăţat ce poate face pentru a scăpa de povara care i se pusese în spinare. Astfel, Mihai Degeratu a făcut cerere la Judecătoria Severin pentru îndreptarea erorilor materiale din hotărârea cu pricina. Aceeaşi judecătoare, Magdalena Aldea, şi aceeaşi grefieră, Roxana Chiţibea, în şedinţa din 6.12.2005 stabilesc că "în mod greşit au fost trecute sumele de 500 lei RON lunar pentru fiecare minor cu ocazia redactării hotărârii judecătoreşti şi se dispune ca pârâtul să plătească câte 50 lei RON pentru fiecare minor". "Eu am plătit bani din buzunar ca să îndrept greşeala lor căci, dacă nu, hotărârea în cauză putea rămâne definitivă. Sunt revoltat şi am suferit din această cauză", ne-a declarat Mihai Degeratu. Preşedintele Tribunalului Mehedinţi, jude-cătorul Corneliu Popescu, a luat la cunoştinţă despre toată tărăşenia şi ne-a declarat că regretă faptele săvâşite de judecătoare şi grefieră. Şi asta pentru că, după dactilografierea unei hotărâri, judecătorul are obligaţia să o verifice corespunzător.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite