Paul Ciuci, de la Compact: "Premiul secţiunii rock a Festivalului Mamaia, care poartă numele lui Teo Peter, trebuia înmânat de băiatul lui"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot ce se întâmplă în viaţă
Tot ce se întâmplă în viaţă

Orice întâlnire cu Paul Ciuci şi colegii săi din formaţia Compact este precum acea sărbătoare din"Cântec pentru prieteni", pe care nu ai cum să o uiţi vreodată. Chiar dacă ai avea motive să plângi, poţi să fii sigur că plânsul tău se va transforma mai întâi în zâmbet, şi apoi în cel mai sănătos hohot de râs.

Am vorbit, într-adevăr, despre prieteni dar, mai cu seamă, despre întâmplările colosale pe care memoria noastră le păstrează despre aceştia. Am vorbit despre tot ce se întâmplă în viaţă. Nu numai despre trecut, dar şi despre prezent şi viitor. Adică, despre muzica formaţiei Compact.

Intră aici pentru a citi întregul interviu

Festivalul Mamaia are, începând de anul acesta, o secţiune dedicată rock-ului, al cărei premiu poartă numele lui Teo Peter. Mă aşteptam să susţineţi un recital în cadrul festivalului şi să fiţi voi cei care înmânează premiul respectiv. Recitalul de la Festivalul Peninsula v-a împiedicat să fiţi prezenţi şi la Mamaia?

Recitalul nostru de la Peninsula nu a reprezentat un motiv. Mi s-ar fi părut logic ca organizatorii Festivalului Mamaia să ne pomenească şi nouă de această iniţiativă, să ne sune, ori pe mine, ori pe Leluţ, pentru că noi suntem, alături de Teo Peter şi Costi Cămărăşan, membri fondatori ai trupei Compact. A fost hotărârea organizatorilor să nu ne invite să cântăm la Festivalul Mamaia şi îi priveşte, dar mi s-ar fi părut corect ca premiul secţiunii rock, care poartă numele lui Teo Peter, să fie înmânat de băiatul lui.

Jason Bonham, băiatul unuia dintre cei mai mari toboşari ai lumii, John Bonham, de la Led Zeppelin, a fost chemat să decerneze un premiu în memoria tatălui său. Să chemi pe altcineva, e ca şi cum l-ai chema pe Bon Jovi să dea un premiu John Lennon, când mai trăiesc Sir Paul McCartney şi Ringo Starr. Mă bucur, însă, că cel care a înmânat premiul a fost Andrei Partoş, un adevărat profesionist.

Intră aici pentru a citi întregul interviu

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite