"Sunt vamaiot cu marea-n venă!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru actorul Silviu Biriş, de şase ani de zile, vacanţa are un nume autohton: Vama Veche. Aceasta este destinaţia estivală pentru familia şi grupul lui numeros de prieteni. "Abia

Pentru actorul Silviu Biriş, de şase ani de zile, vacanţa are un nume autohton: Vama Veche. Aceasta este destinaţia estivală pentru familia şi grupul lui numeros de prieteni.

"Abia aştept ca în câteva săptămâni să mergem din nou în Vamă. Mi-e dor de încă o vacanţă acolo. Da, sunt vamaiot! Vamaiot cu marea-n venă! În fiecare an ne deplasăm în frumuseţea aia de loc cu o mare gaşcă. Şi, dacă mă întrebaţi cine ne-a contaminat cu microbul Vămii, vă dau un singur nume: actriţa Mihaela Teleoacă, prietena soţiei mele", a început Silviu Biriş confesiunea pe tema "marile vacanţe".

De ce preferă sălbăticia Vămii, izolarea de tot ceea ce aminteşte de civilizaţie şi confort, Silviu invocă "asemănarea cu o gintă primitivă". "Ne simţim ca un mic trib în care şefa, pe linie matriarhală, este mama Mihaelei, o doamnă care îmi aminteşte de Smaranda din povestirile lui Ion Creangă."

"Tribul" lui Biriş este compus, în primul rând, din Halina Irina Cornişteanu, soţia lui, actriţă şi director artistic la ARCUB, şi cei doi copii, David Teodor (7 ani) şi Eva Maria (3 ani). "La Vamă simţi libertatea prin toţi porii, întoarcerea la natură, la condiţiile primare în care a trăit omul. O vacanţă în Vamă te readuce la starea fundamentală.

Copiilor le place la nebunie - mai târziu îşi vor aminti cu nostalgie de aceste momente petrecute altfel, cu poezia lor, cu farmecul lor. Credeţi-mă, este vacanţa ideală pentru o familie care vrea să scape de stres, e-mailuri, tehnologie modernă", a încercat să fie convingător Silviu Biriş. Pe plan profesional, Biriş aşteaptă un rol într-un film al lui Mircea Daneliuc - "am dat doar nişte probe, restul nu ştiu ce va fi, dar îmi doresc tare mult o experienţă cu un regizor de talia lui" - şi reprezentaţiile în noul spectacol de la TNB, "Ecaterina cea Mare", în regia lui Cornel Todea.

Foarte convingător în rolul căpitanului englez Charles Edstaston, Biriş este la fel de "puternic" în Dracula (unul din personajele spectacolului cu care Circul Globus va participa la festivalul internaţional din iunie, de la Bucureşti).

Li s-a făcut lipeala de Ziua Unirii

Soţia lui, actriţă, fiica regizorului Mircea Cornişteanu, se expune mai rar în luminile rampei, fiind responsabilă cu organizarea evenimentelor ARCUB. "Ei, soţia mea este o altă poveste... Recunosc că sunt dependent de ea. Dacă nu ne vedem mai multe zile, parcă nu mai sunt om", declară barbatul căsătorit de opt ani.

El explică această legătură emoţională nu prin conjuncţia astrelor în momentul întâlnirii lor, ci a evenimentelor istorice. "Ne-am cunoscut de Ziua Unirii, pe 24 ianuarie. Ne-au codoşit nişte prietene comune, actriţele Alina Berzumţeanu şi Ileana Olteanu. De multă vreme ni se pregătea <> , şi s-a întâmplat să fie chiar în ziua aia istorică.

Pe mine şi soţia mea ne-a unit Ziua Unirii!", îşi aminteşte Silviu Biriş de momentul "zero" şi de ceea ce a urmat. "A fost o chimie foarte puternică... A doua zi ne-am întâlnit la petrecerea unui prieten regizor, şi din seara aceea până acum nu ne-am mai despărţit", îşi declamă Silviu Biriş, în acest mod nu foarte original, dragostea faţă de partenera de viaţă.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite