Victor Ciutacu, despre „palatul de cleştar“ în care locuieşte: Am fost taxat cu chiria maximă, 1,2 milioane lei vechi pe lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul Victor Ciutacu a răspuns acuzaţiilor conform cărora locuieşte într-un apartament social de la Primărie, construit special pentru persoanele sărace sau cu handicap, precizând că legea este de vină pentru acest lucru.

Ciutacu a scris, pe blogul personal, că el este un „personaj detestabil proaspăt [...] care a luat casa de la gura handicapaţilor, ologilor şi martirilor".

Mai mult, el a făcut şi câteva precizări, în încercarea de a scoate la lumină adevărul despre situaţia în care se află. Victor Ciutacu a afirmat că locuinţa în care stă a fost închiriată legal de la stat în urmă cu 11 ani, iar cu un an mai devreme depusese dosarul pentru a primi o locuinţă socială. Acesta spune că a îndeplinit toate condiţiile şi a primit o repartiţie legală, Băsescu fiind cel care a dispus, în anul 2000, verificarea legalităţii repartiţiei. Conform spuselor jurnalistului, răspunsul primit a fost unu pozitiv şi Primăria a încheiat cu Ciutacu un contract legal de închiriere. „Ciutacu a anunţat autoritatea locală, în conformitate cu prevederile legii, atunci când familia lui a depăşit plafonul de câştiguri lunare pentru păstrarea statutului social că nu se mai încadrează în sumă. Conform legii, după acest anunţ, autoritatea locală trebuie să pună la dispoziţia chiriaşului, la schimb, un al spaţiu de locuit echivalent sau să-l taxeze pe acesta cu suma legală maximă pentru chirie. Dată fiind criza de locuinţe, Ciutacu a fost taxat, de atunci, cu chiria maximă, 1,284 milioane lei vechi pe lună şi nu i s-a oferit, nici până în ziua de azi, la schimb, aşa cum scrie în lege, un alt spaţiu de locuit. Cuantumul chiriei nu Ciutacu l-a stabilit, ci legea. Ciutacu a plătit-o", scrie acesta pe blog.

Moderatorul TV adaugă că, la fel ca în situaţia altor câtorva sute de chiriaşi din Capitală, contractul său a fost prelungit legal în mandatele a doi primari generali, Videanu şi Oprescu. „Ciutacu e-n relaţii proaste cu Băsescu, neutre cu Videanu şi bune cu Oprescu. Stare de fapt care nu i-a produs prejudicii, dar nici nu i-a adus avantaje. Ciutacu nu a luat nimic de la nimeni. A încheiat legal un contract şi a plătit maximul de sumă pe care Municipalitatea în putea încasa legal. Ciutacu nu are nici puterea, nici funcţia necesară să-şi aprobe, de unul singur, repartiţia unei alte locuinţe, pe care ulterior să o cumpere. Aşa cum îi permite legea. Deci aşteaptă şi până atunci îşi respectă contractul legal de închiriere", mai scrie acesta.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite