3,3 milioane de euro pentru B’Estfest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul va avea loc în Bucureşti, în perioada 1-5 iulie. Cu un buget de 3.300.000 de euro (cu 300.000 de euro mai mare decât cel de anul trecut) şi o zi în plus, ca durată, B’Estfest 2009 nu ţine cont de criza economică.

„În fiecare an am crescut cu o zi. Nu ştiu unde o să ajungem“, a glumit Laura Coroianu, director executiv al companiei organizatoare, Emagic Entertainment. Aceasta a precizat, într-o conferinţă de presă, că bugetul din acest an este de 3.300.000 de euro, dintre care 2.200.000 de euro reprezintă bugetul destinat artiştilor.

Deşi se află doar la a treia ediţie, evenimentul, care se desfăşoară la Romexpo, se înscrie deja printre cele mai importante festivaluri din Europa. Anul acesta, pe cele două scene de la Romexpo vor urca peste 30 de artişti, iar headlinerii vor fi Santana, Moby, The Killers, Motorhead, Franz Ferdinand, Orbital şi Manowar. „B’Estfest este mai mult decât o înşiruire de trupe, este o stare de spirit“, a spus Dragoş Chişcoci, reprezentant al organizatorilor.

Aproximativ 70.000 de spectatori

După ce peste 100.000 de spectatori s-au bucurat de primele două ediţii - la care au participat artişti ca Alice Cooper, Pink, Marilyn Manson, Wu-Tang Clan, Nelly Furtado, Manu Chao, Faithless sau Judas Priest - organizatorii estimează că la B’Estfest 2009 vor fi prezente aproximativ 70.000 de persoane.

Aceştia vor să atragă cât mai mulţi spectatori din străinătate la ediţia din acest an, asfel că au pus în vânzare pachete speciale (care includ bilete, transport şi cazare), la preţuri mult mai mici decât cele practicate la alte festivaluri europene. „Toţi străinii care au fost la B’Estfest, în anii trecuţi, ne-au spus că este un festival minunat, aşa că am venit cu aceste oferte pentru ei“, precizează Coroianu.

Evenimentul se va deschide cu o noutate, Ziua Zero, o scurtă avanpremieră a festivalului, care va avea drept cap de afiş una dintre formaţiile momentului, trupa The Killers. Programul continuă cu cele trei zile de festival propriu-zis, care, pe lângă concerte, vor aduce publicului extra-activităţi precum Dukes Box (tonomatul uman) sau Miniscule of Sound (cel mai mic club din lume, cu o capacitate de doar 14 persoane), alături de celebrele party-uri Silent Disco.

Ultima zi a festivalului este rezervată şi în acest an fanilor rock. O altă premieră a acestei ediţii este lansarea compilaţiei B’Estfest Vol. 1, un CD cu 15 piese, cântate de artiştii care au participat sau vor participa la festival.

200 de metri de bar

Ca şi la celelalte ediţii, vor exista 200 de metri de bar (bere, apă, sucuri) şi o zonă de restaurante (specialităţi româneşti, chinezeşti sau italiene). Produsele se vor achiziţiona pe bază de jetoane (un jeton costă 5 lei) care pot fi procurate de la casieriile din incinta Romexpo.

Publicul mai poate achiziţiona bilete din reţeaua Diverta şi de pe site-ul www.myticket.ro. Biletele pentru Ziua Zero şi biletele de o zi costă 130 de lei (până la 30 iunie) şi 150 de lei (pe durata festivalului şi la intrare), biletele pentru Aftershock costă 100 şi 150 de lei (în functie de distanţa faţă de scenă), iar abonamentele pentru 2, 3 şi 4 iulie costă 270 de lei.

Programul festivalului

Ziua Zero (miercuri, 1 iulie): Snails, Patrice, White Lies, The Killers
Joi, 2 iulie: Les Elephantes Bizarre, Grimus, Ayo, Polarkreis18, Motorhead, Moby
Vineri, 3 iulie: AB4, Oceana, Alternosfera, Gabriella Cilmi, Klaxons, Franz Ferdinand, Orbital
Sâmbătă, 4 iulie: Persona, Gravity Co, The M00od, Looptroop Rockers, The Ting Tings, The Charlatans, Santana
Aftershock (duminică, 5 iulie): Ulytau, Nexus, Thunderstorm, Trooper, Holyhell, Manowar

Festivalul B’Estfest 2009, în cifre

-5 zile de festival
-14 zile de amenajare şi dezafectare
-30 de nume pe afiş, peste 30 de ore de muzică ll    Artişti din 11 ţări
-250 de muzicieni, 350 de persoane în stafful artiştilor
-750 de persoane în echipa tehnică
-1.000 de camere de hotel
-70.000 de spectatori
-Peste 30.000 de metri pătraţi - suprafaţa totală a festivalului
-2 scene de 19 m x 14 m
-800.000 de waţi de lumină şi sunet
-64 de boxe, 32 de subwoofere, 32 de monitoare de scenă, 40 de procesoare de sunet, 100 de microfoane, 6 console de lumini, 100 de metri pătraţi de ecrane video

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite