Madonna: o zi până la marele show

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Madonna:  o zi până la marele show
Madonna: o zi până la marele show

O echipă de 1.200 de oameni lucrează pentru concertul de mâine, din Parcul Izvor.Cu doar o zi înaintea celui mai aşteptat concert al anului, echipa turneului „Sticky & Sweet“ şi tehnicienii români pun la punct ultimele detalii ale evenimentului.

Cea mare producţie de eveniment din lume în momentul actual, turneul „Sticky & Sweet“, angrenează resurse umane şi tehnice impresionante pentru concertul de la Bucureşti: o echipă de peste 1.200 de oameni lucrează zi şi noapte în Parcul Izvor, la amenajarea spaţiului în care fanii Madonnei îşi vor putea vedea mâine idolul.

Inspecţie în culise

În zona de backstage, unde Madonna va petrece câteva ore în ziua concertului, stafful artistei se ocupă direct de amenjarea camerelor, singura solicitare a acestora pentru organizatori, Emagic Entertainment, fiind ca tavanul din cabine să fie acoperit cu o pânză de mătase albă.

Diva este însoţită pe tot parcursul turneului de 34 de persoane „apropiate“ (stafful personal), care include doi antrenori de fitness, un terapeut, un designer de interior şi un bucătar italian.

Tot în zona de culise vor fi amenajate o sală de masaj, o cabină de duş cu hidromasaj şi o sală de gimnastică, echipamentele de fitness şi elementele de design interior urmând să fie aduse chiar de echipa cântăreţei. Totodată, cinci cuptoare industriale au fost montate în culise pentru nevoile echipei.

Pentru amenajarea zonei de backstage vor fi necesare 500 de scaune şi mese, 30 de canapele şi 500 de trandafiri albi şi roşii. O persoană din staff-ul Madonnei va verifica toată zona înainte de sosirea artistei, pentru a se asigura că toate cerinţele au fost îndeplinite în detaliu.

Madonna vine în România cu avionul personal, de la Belgrad (Serbia), unde a susţinut un concert aseară. Cel mai probabil, cântăreaţa va sosi la Bucureşti mâine, în ziua concertului, şi va părăsi Capitala în aceeaşi zi, potrivit unor surse de pe piaţa muzicală.

Mai presus de cuvinte

Pe fanii români îi aşteaptă o seară de neuitat, spun cei care au văzut-o live pe Regina muzicii pop. Chiar dacă există întotdeauna şi câteva voci critice, majoritatea celor care au asistat la un show al divei spun că este o experienţă ce nu poate fi descrisă în cuvinte. „Această femeie este mai presus de profesionalism. Un concert Madonna e ceva ce nu poate fi descris în cuvinte, trebuie să trăieşti această experienţă ca să o poţi înţelege“, a scris un fan din Ungaria pe blogul său, după concertul susţinut duminică de Madonna la Budapesta.

Specialiştii de pe piaţa muzicală spun că Madonna va avea cel mai numeros public dintre artiştii internaţionali care au vizitat ţara noastră în ultimii ani.

Potrivit lui Dragoş Chişcoci, reprezentant al organizatorilor, nu există însă, în acest moment, o estimare a numărului de spectatori aşteptaţi la concert. „Capacitatea Parcului Izvor e de 60.000-70.000 de persoane, însă nu ştim exact câţi oameni vor fi prezenţi la spectacol“, a declarat Chişcoci.

Concertul Madonnei la Bucureşti face parte din seria Vodafone Best Music, este promovat de Live Nation şi organizat de Emagic Entertainment.

image

Capacitatea Parcului Izvor e de 60.000-70.000 de persoane, însă nu ştim exact câţi oameni vor fi prezenţi la spectacol.

image


Dragoş Chişcoci
reprezentant Emagic

Adevărata faţă a divei sau strategie de marketing?

„Mulţi au întâlnit-o pe Madonna, dar ca s-o cunoşti cât de cât trebuia să-l cunoşti pe Cristopher. Nu puteai să-l înţelegi pe unul din fraţi fără celălalt“, scria actorul britanic Rupert Everett, în autobiografia sa.

Fascinat de sora sa, deşi de multe ori dezamăgit de aceasta, Christopher Ciccone a publicat, în 2008, cartea „Viaţa cu sora mea Madonna“. În volum sunt dezvăluite detalii importante din viaţa cântăreţei, însă lansarea cărţii chiar înainte de începutul turneului „Sticky & Sweet“ i-a făcut pe unii să creadă că e vorba de o strategie de marketing pusă la cale chiar de divă.

Lecţii de viaţă

La sfârşitul acestui volum, apărut şi în România, la editura Humanitas, fratele artistei mărturiseşte însă că este legat pentru totdeauna de Madonna.

„Viaţa alături de Madonna mi-a oferit multe lecţii, printre care una prozaică: dacă lucrezi cu o rudă, oricât de apropiată, semnează întotdeauna un contract. Deşi în ultima vreme nu comunicăm prea des, toată amărăciunea mea faţă de ea s-a evaporat de mult. Mă simt privilegiat că am putut să iau parte la succesul ei. Nu-i păstrez nicio ranchiună şi nu-i doresc niciun rău.

O iubesc mult şi îi voi rămâne întotdeauna recunoscător pentru tot ce a împărtăşit cu mine. Când îmi amintesc de anii noştri împreună, mi se pare că, după o copilărie dificilă, ne‑am creat o lume mică pentru noi doi, o lume pe care am iubit-o. În inima, mintea şi sufletul meu, Madonna şi cu mine rămânem inseparabili ca spirit. Suntem legaţi pentru totdeauna prin sânge şi prin aventura incredibilă a vieţilor noastre“, scrie Christopher.

Program prelungit la RATB şi vreme frumoasă

Şirul zilelor frumoase şi calde va continua şi mâine, când Madonna cântă la Bucureşti. „Ziua va fi mult soare, iar mercurul din termometre va urca până la 32 de grade Celsius. Noaptea, cerul va fi plin de stele, iar vântul nici nu se va simţi. La ora concertului, temperatura va fi în jur de 22 de grade Celsius, iar până la sfârşitul evenimentului nu va scădea prea mult“, spune Dumitru Baltă, meteorolog.

Potrivit Poliţiei Capitalei, la eveniment vor fi prezenţi 292 de agenţi de la Ordine Publică şi Circulaţie, dar şi opt câini. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că mijloacele de transport RATB vor circula până la ora 02.00 şi vor funcţiona cu maşini suplimentare, astfel încât să fie creată o rezervă pe cartiere, care să transporte populaţia spre casă după terminarea concertului.

Informaţii utilitare, acces şi reguli

image

Madonna va urca pe scenă în jurul orei 22.00



Madonna soseşte la Bucureşti de la Belgrad (Serbia), unde a concertat aseară. Următorul concert din turneu va avea loc la Sofia (Bulgaria), la 29 august.

În deschidere, de la ora 20.00, va mixa DJ-ul Paul Oakenfold, ales ca opening act pentru toate showurile din acest turneu.

Madonna va începe concertul după setul DJ-ului englez. Cel mai probabil, ea va urca pe scenă în jurul orei 22.00, aşa cum s-a întâmplat şi la alte spectacole din turneu.

Accesul în spaţiul de concert se va face mâine, în intervalul 17.30-20.30, pe la oricare dintre cele trei intrări: cea din zona staţiei
de metrou Izvor, intrarea de la intersecţia străzii B.P. Haşdeu cu Splaiul Independenţei şi intrarea de la intersecţia străzii B.P. Haşdeu cu B-dul Naţiunilor Unite.

Accesul va fi permis pe baza biletului valid, unei singure persoane, o singură dată. În cazul în care posesorul de bilet alege să părăsească zona de concert, nu va mai putea utiliza biletul pentru accesul ulterior. Biletul trebuie păstrat pe toată durata concertului.

Celor care vor veni miercuri la concert le este recomandată utilizarea mijloacelor de transport în comun, în special a metroului, pentru a evita orice neplăceri create de restricţionarea traficului.

În zona Parcului Izvor nu vor fi locuri de parcare disponibile, iar circulaţia va fi închisă între orele 17.00 şi 01.00. Traseul anumitor linii RATB va fi modificat: vor fi afectate liniile 104, 123, 124,136 şi 385.

Este interzisă intrarea cu sticle, bidoane de plastic, conserve, artificii, bannere susţinute de beţe, spray-uri, parfumuri, umbrele, scaune, arme, lanţuri, obiecte periculoase, băuturi sau mâncare, aparate foto profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detaşabil), aparate de înregistrare audio-video.

În caz de ploaie, spectatorilor le este recomandat să vină cu pelerine.

Băuturile şi produsele alimentare (sucuri, bere, apă, chipsuri, hot dog) nu vor putea fi cumpărate cu bani, ci doar pe baza unor jetoane, pe care spectatorii le pot procura de la casieriile din parc.

Biletele mai pot fi cumpărate doar de la casa de bilete situată în dreptul gurii de metrou Izvor. Casa de bilete va fi deschisă azi, între orele 12.00 şi 21.00, iar mâine între 09.00 şi 22.00.

Mai sunt bilete disponibile la următoarele categorii de preţuri: 120 de lei (Gazon B), 600 de lei (Gold Bar) şi respectiv 800 de lei (VIP).

 

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite