,,4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile“ … şi încă un premiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul lui Cristian Mungiu a primit, duminică seară, la Madrid, şi recunoaşterea spaniolilor. Pelicula a fost desemnată “Cel mai bun film european” la cea de-a douăzeci şi treia ediţie

Filmul lui Cristian Mungiu a primit, duminică seară, la Madrid, şi recunoaşterea spaniolilor.

Pelicula a fost desemnată “Cel mai bun film european” la cea de-a douăzeci şi treia ediţie a premiilor Goya, distincţie considerată corespondentul spaniol al Oscarurilor.

Premiul completează palmaresul impre-sionant al filmului, din care face parte şi Palm d’Or-ul, câştigat în 2007 la Festivalul de la Cannes.

“4, 3, 2”, singurul film românesc selecţionat până în prezent la premiile Goya, a fost nominalizat la această categorie alături de alte trei producţii. Premiul câştigat de Mungiu coincide cu un alt eveniment dedicat filmului românesc, ce are loc la Academia Artelor şi Ştiinţelor Cinematografice din Madrid.

Aici vor rula, până pe 5 februarie, patru filme reprezentative pentru cinematografia românească din ultima perioadă: “Occident”, de Cristian Mungiu,  “Moartea domnului Lăzărescu”, de Cristi Puiu, “A fost sau n-a fost?”, de Corneliu Porumboiu, şi “California Dreamin’ (nesfârşit)”, de Cristian Nemescu.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite