Cel mai frumos accident al muzicii britanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A ajuns să facă muzică dintr-un accident, la propriu: Kate Nash a căzut pe scări chiar în ziua în care ar fi trebuit să se înscrie la facultatea de teatru la care visase. Cu piciorul

A ajuns să facă muzică dintr-un accident, la propriu: Kate Nash a căzut pe scări chiar în ziua în care ar fi trebuit să se înscrie la facultatea de teatru la care visase.


Cu piciorul rupt, adolescenta Kate îşi ratase cariera la teatru. Picase examenul şi mai avea o a doua şansă, la şcoala de Teatru Bristol Old Vic din Londra. Se plictisea de moarte pe patul de spital. Doar faptul că avea la ea un mic laptop, cu care intra pe Mess cu prietenii, seara, îi mai ridica moralul. Şi, din când în când, melodiile scurte pe care le compunea, pentru prima oară, din amuzament.

Făcuse muzică, un pic de pian, de plăcere, dar niciodată nu se gândise să se apuce serios de treabă. Într-una din cele 21 de zile cât a fost internată, a postat câteva cântecele pe MySpace şi a fost uluită ce reacţii neaşteptate au produs. Într-o zi, un producător a contactat-o şi acesta a fost începutul carierei ei muzicale. Kate Nash s-a născut pe 6 iulie 1987, în cartierul londonez Harrow şi cântă în muzica ei despre viaţa adolescentină, cultivă umorul sec, britanic şi abordează genurile pop, rock, indie.

Cea mai mare influenţă asupra stilului ei au avut-o Regina Spektor, dar criticii o compară cu Lily Allen. Primul single, "Caroline"s", a fost urmat de "Foundations", amândouă urcând într-o săptămână pe locul doi în Top UK. Albumul de debut a fost lansat la începutul lunii august, în 2007, de casa Fiction Records şi a ajuns pe locul întâi în clasamentele din Marea Britanie în doar şase zile.


"A fost o adevărată nebunie. Nu m-am aşteptat la aşa ceva. Am râs, am plâns, nu mai ştiam nici eu cum să reacţionez. Ceva nou venise pe neaşteptate în viaţa mea. Acum, ştiu că drumul meu este acesta şi m-am dezmeticit, lucrurile mi se par fireşti", declara după lansarea albumului Kate. Dintre artiştii care au influenţat-o, cel mai mult şi-au pus amprenta Beatles-ii.

"Părinţii mei îi ascultau tot timpul. Erau de-ai casei... Apoi Carole King, Janis Joplin, Rolling Stones, Van Morrison, Bjork, Kate Bush, Regina Spektor. În final, toţi se regăsesc, mai mult sau mai puţin, în muzica mea", spune Kate. Din vechea ei dorinţă de a da la teatru, au mai rămas nişte frânturi pe care le integrează în muzica sa: "Este adevărat că e ceva teatral în videoclipurile mele.

Felul în care îmi scriu textele, foarte elaborat, faptul că sunt atentă la orice nuanţă îmi amintesc de perioada în care mă pregăteam pentru actorie. Îmi scriu singură textele, unele sunt monologurile mele din viaţa reală, pe care apoi le pun pe muzică. Nu ştiu ce se va întâmpla în viitor, dar deocamdată drumul meu se numeşte muzică", a declarat recent.

Comparată de criticii muzicali cu Lily Allen, care la rându-i nu conteneşte să o laude, Kate declară cu modestie: "O respect foarte mult pe Lily şi apreciez ceea ce a făcut pentru mine. Ea m-a scos din umbă. A vorbit peste tot, foarte frumos despre mine - la radio, la televiziuni - şi nu m-a privit ca pe o rivală. Câţi oameni din showbiz pot face asta în ziua de azi?". O întrebare valabilă nu doar pentru staruri, ci pentru fiecare dintre noi.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite