Cum sa-ti faci o casa ca a faraonului Keops

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arhitectii spun ca locuinta piramidala trebuie construita la scara, proportional cu dimensiunile celebrei piramide a lui Keops, pentru a prelua cat mai mult din energiile benefice despre care se spune

Arhitectii spun ca locuinta piramidala trebuie construita la scara, proportional cu dimensiunile celebrei piramide a lui Keops, pentru a prelua cat mai mult din energiile benefice despre care se spune ca ar fi continute in aceasta forma geometrica. Din exterior, casa nu-si dezvaluie decat varful piramidei, un fel de acoperis asezat direct pe sol, pentru ca restul constructiei se afla ingropat sub pamant. Casa piramidala este cu aproximativ 25% mai ieftina decat una obisnuita, pentru ca jumatatea superioara a locuintei este de fapt o mansarda in toata regula.
Livingul sta deasupra dormitoarelor
Modelul Keops are latura bazei de 230,35 metri, inaltimea de 146,71 metri, iar unghiul dintre baza si muchie este de 52 grade. Din acest motiv, terenul trebuie sa aiba anumite dimensiuni, explica arhitectul Mircea Bursuc. Latimea parcelei poate fi de aproximativ 15 metri, iar lungimea - 20 metri, pentru constructia la scara 1:10 fata de modelul Keops. Este suficienta latimea de 15 metri a terenului, deoarece o treime din inaltimea piramidei e amplasata in subsol, iar normativele in vigoare se refera numai la administrarea suprafetelor de la nivelul solului. Pe o suprafata desfasurata de 81 metri patrati la subsol, adica la baza piramidei, specialistul recomanda amenajarea a trei dormitoare, precum si a doua bai, spre deosebire de modelul clasic, in care ritmul de noapte (dormitoare si dressing) este dispus la etaj. Nu mai ramane decat camera de zi, care va ocupa parterul, alaturi de bucatarie, un vestibul, precum si un WC de serviciu.
Ca orice monument funerar, piramida are multe spatii "moarte"
Casa se comporta bine la intemperii, datorita formei inclinate care permite scurgerea apei la sol. Construirea fetelor piramidei din sticla combinata cu lemn, pe care se pot aplica panouri solare, asigura independenta energetica natu-rala a locuintei. Un singur lucru deranjeaza, recunoaste arhitectul Mircea Bursuc - existenta spatiilor ,moarte", a colturilor de la parterul imobilului, care nu pot fi ,umplute" decat cu plante de apartament ori cu un mobilier special creat.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite