FOTO Top politicieni. Cele mai multe divorţuri şi cele mai lungi căsnicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, ieri, că se desparte de Ioana, el având la activ patru divorţuri. Dar nu este singurul politician al României care şi-a încercat norocul în dragoste cu mai multe căsnicii. La polul opus, se află Ion Iliescu, care a sărbătorit în iulie, anul acesta, 60 de ani de la oficierea căsătoriei cu Nina. Iată topul celor mai multe divorţuri şi a celor  mai lungi căsnicii de pe scena

TOP DIVORŢURI

Călin Popescu Tăriceanu: Patru divorţuri

image

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu (foto), în vârstă de 59 de ani, a anunţat zilele trecute că el şi actuala sa soţie au decis să divorţeze. Politicianul este în topul aleşilor cu cele mai multe divorţuri la activ. El se poate mândri cu patru astfel de reuşite.

Ion Dolănescu: Trei divorţuri

image

Ion Dolănescu (foto), deputat de Ilfov în 2000 şi unul din cei mai cunoscuţi interpreţi de muzică populară, a fost căsătorit de două ori, prima dată cu Iustina Băluţeanu, iar doua sa soţie a fost Maria Ciobanu. Chiar dacă a fost căsătorit doar de două ori, Ion Dolănescu declara că a fost căsătorit de trei ori punând-o la această socoteală şi pe femeia cu care a avut cel de-a doilea copil, Maragita Valenciano originară din Costa Rica. Ion Dolănescu a fost deputat în legislatura 2000-2004, ales în judeţul Ilfov pe listele partidului PRM.

Cristian Poteraş: Două divorţuri

image

Edilul Cristian Poteraş (foto) a divorţat de două ori de acceaşi femeie, Aureliana. În total, căsnicia celor doi a durat 25 de ani. Spre deosebire de primul divorţ, al doilea s-a derulat foarte repede. La cererea soţilor, averea se va împărţi în secret, prin act notarial. Cristian Poteraş fiind unul dintre cei mai bogaţi politicieni din PD-L.

Petre Roman: Un divorţ

image

Petre Roman (foto), în vârstă de 65 de ani a divorţat acum patru ani după 32 de ani de căsătorie de Mioara Roman. În prezent, politicianul este căsătorit cu Silvia Chifiriuc mai tânără cu 26 de ani decât el cu care trăieşte o frumoasă poveste de dragoste de doi ani.

TOP CĂSNICII

Ion Iliescu: 60 de ani de căsnicie

Fostul şef de stat şi actualul preşedinte de onoare al Partidului Social Democrat se poate mândri cu faptul că a făcut deja nunta de aur. Ba mai mult, a sărbătorit-o în urmă cu zece ani. Ion Iliescu şi Nina au sărbătorit în iulie, anul acesta, 60 de ani de la căsătorie. "Este o viaţă. O viaţă pe care am parcurs-o împreună, într-un cadru benefic pentru amândoi. Este o performanţă. Cred că merităm amândoi medalii de rezistenţă", a recunoscut Ion Iliescu.

image

Traian Băsescu: 35 de ani de căsnicie

Actualul preşedinte al României se poate lăuda cu o căsnicie de peste 35 de ani. Cu toate acestea, de lăudat ar fi Maria, soţia lui. Printr-o scrisoare deschisă, ea a recunoscut în urmă cu doi ani că "nu este uşor să fii soţie de preşedinte, atunci când acesta pune interesele ţării mai presus de orice, uneori chiar şi de familie. Dar şi pentru asta îl iubesc şi îl respect pe soţul meu, Traian Băsescu".

image

Mircea Geoană: Peste două decenii de căsnicie

O altă personalitate cu o carieră lungă în politică şi deloc ferit de scandaluri se poate lăuda cu o căsnicie solidă de peste două decenii. Este vorba de preşedintele Senatului României, Mircea Geoană, căsătorit cu Mihaela, de profesie architect, alături de care creşte doi copii, Ana-Maria şi Alexandru. Mihaela a reuşit să se remarce nu numai ca doamna Geoană, ea fiind implicată activ în organizaţii umanitare precum Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, unde deţine chiar funcţia de preşedinte.

image

Emil Boc: 17 ani de căsnicie

În 1988, actualul premier al României a cunoscut-o pe Oana, cea care avea să-i devină soţie şase ani mai târziu. Căsătoriţi în 1994, ei au avut primul copil doi an mai târziu: Cezara. În 1999, a venit pe lume a doua fetiţă a familiei Boc, Patricia. Deşi presa a fost cu ochii pe ei iar scandalurile nu i-au ocolit, Emil şi Oana formează un cuplu de 23 de ani, având o căsnicie de 17 ani.

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite