În culise cu puştii trăsniţi ai lui Virgil Ianţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezentatorul şi publicul petrec o zi întreagă în studioul de filmare, în compania unor copii plini de imaginaţie şi umor. Improvizaţia e la ea acasă pe platourile de la „Copiii spun lucruri trăsnite”, o emisiune care transformă subiectele preferate ale micuţilor în umor pentru cei mari.

Ce îţi trebuie pentru realizarea unui show de genul  „Copiii spun lucruri trăsnite”? Pentru cei aflaţi în faţa televizoarelor, care văd rezultatul muncii unei întregi echipe, realizarea acestei emisiunii poate să pară o sarcină foarte plăcută şi uşoară. Găseşti câţiva puşti dezinhibaţi şi plini de imaginaţie, apoi totul vine de la sine.

Realitatea de pe platou este alta, iar atmosfera din studio este ceva mai serioasă decât ar crede telespectatorul. Filmarea celor trei ediţii „Copiii spun lucruri trăsnite”, pe care membrii echipei le pregătesc o dată pe săptămână, începe pe la ora 10.30 dimineaţa şi se încheie la 17.30-18.00.

Se lucrează intens, cu scurte pauze între invitaţi şi o pauză mai lungă la prânz. Dacă la început, prezentatorul, echipa de studio şi publicul sunt relaxaţi, după câteva ore petrecute în lumina şi căldura reflectoarelor, oboseala începe să-şi facă simţită prezenţa. Noroc că acest lucru nu este niciodată vizibil la televizor.

Ianţu, concentrat la maximum

Prezenţa lui Virgil Ianţu în studio, în afară de momentele în care dialoghează cu cei mici pe platou, este una destul de discretă. După fiecare întrevedere cu câte un copil, prezentatorul emisiunii se retrage în cabină, pe a cărei uşă scrie „Al Pacino”, şi nu iese de acolo decât când este totul pregătit pentru următorul moment. Nu-i place să vorbească prea mult cu colegii săi şi pune asta pe seama unei anumite dispoziţii necesare atunci când lucrezi cu copiii.

„Pentru a vorbi cu ei şi pentru a-i putea conduce în direcţia în care se simt ei cel mai bine, am într-adevăr nevoie de o anumită stare”, expică Ianţu comportamentul său din studiou, care poate părea puţin ciudat pentru cineva venit de afară.  „Vorbesc cu echipa înainte de filmare şi stabilim toate detaliile. Dacă pe parcursul înregistrării ne vin şi alte idei, bineînteles că le împărtăşim şi le punem în aplicare”, mai spune prezentatorul despre organizarea filmărilor.

Pregătirea copiilor

Fiecare puşti vine la studio însoţit de părinţi, cu maxim jumătate de oră înainte. Este primit în cabina copiilor, unde sunt puse la punct ultimele detalii vestimentare. Cabina este plină de hăinuţe şi accesorii colorate, dar în general, cei mici vin pregătiţi de acasă şi nu este nevoie de prea multe schimbări. Tot aici sunt întreţinuţi de membrii echipei, care se stăduiesc să creeze o atmosferă cât mai familiară. Cu câteva clipe înainte de intrarea pe platou, îşi face apariţia şi Virgil Ianţu.

„Înainte de a începe filmarea, facem cunoştinţă şi vorbesc cu ei, dar nu prea mult. Copiii se deschid imediat, încep să povestească şi ar fi păcat să dezbatem subiectele faine în culise”, mai spune prezentatorul emisiunii.

„Mondenele“ spun lucruri trăsnite la Ianţu în emisiune

Într-una dintre cele trei ediţii filmate, „mondenele”, Mirela Zeţa şi Andreea Grămoşteanu au picat de pe Dorobanţi chiar în studioul lui Ianţu. Costumate în Simona Senzual şi Diana Munteanu, cele două şi-au demonstrat „cunoştinţele” de matematică în faţa lui Iustin, un puşti de şase ani, pasionat de numere şi calcule. Stilul lor agresiv, de fete de bani gata, nu a părut să-l deranjeze pe Iustin, care le-a răspuns corect la toate întrebările.

O mică problemă tehnică a întrerupt filmarea şi Virgil Ianţu s-a retras în cabina sa, alături de cele două fete de la „Mondenii”. „Să nu intre nimeni juma’ de oră!”, a spus Ianţu, închizând uşa cabinei, moment în care toţi din studio au izbucnit în râs. Au intrat, pe rând, alte două fete din echipă, iar Ianţu  a completat: „ Trei sferturi de oră, o oră!”. După cinci minute, fiecare era la locul lui şi filmarea continuă.

Liber la improvizaţie

În cea mai mare parte, emisiunea este bazată pe improvizaţie. Temele preferate de copii sunt cunoscute din timpul preselecţiei, aşa că tot ce are de făcut prezentatorul este să speculeze pe acele subiecte.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite