VIDEO Sfârşitul de an aduce încasări record pentru Hollywood

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filmul lui James Cameron este un adevărat succes cinematografic
Filmul lui James Cameron este un adevărat succes cinematografic

Producătorii de la Hollywood îţi freacă mâinile de bucurie: sfârşitul de an promite să aducă cele mai mari încasări din istorie. Sărbătorile nu au adus decât profit industriei cinematografice din Statele Unite, scrie "Los Angeles Times".  

Blockbusterele şi-au îndeplinit rolul şi au adunat o mulţime de oameni în cinematografe. Numai weekend-ul trecut încasările din cinematografele americane şi canadiene au ajuns la 278 de milioane de dolari, spulberând recordul înregistrat în iulie 2008, după lansarea filmului "The Dark Knight" (Cavalerul Negru, n.r), cu Heath Ledger.

Cele mai profitabile pelicule care rulează în perioada sărbătorilor de iarnă sunt mult trâmbiţatul "Avatar", "Sherlock Holmes" şi "Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel".

"Avatar"-ul lui James Cameron, peste 617 milioane de dolari în doar 10 zile

Povestea lui James Cameron plasată peste 200 de ani pe luxurianta planetă Pandora a reuşit să adune circa 617 milioane de dolari pe plan global la doar zece zile de la lansarea oficială, având şanse să se înscrie printre puţinele pelicule care reuşesc încasări de peste un miliard de dolari.

Cea mai mare dezamăgire este pelicula "Nine", care a reuşit încasări de doar 5,5 milioane de dolari în primul weekend de la lansare.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite