„Ziua de mâine e mereu schimbătoare în meseria mea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezentatorul tv vorbeşte despre motivaţiile şi satisfacţiile sale profesionale şi despre rolul pe care îl joacă televiziunea în viaţa sa. A plecat din Timişoara ca să facă televiziune şi nu-i pare rău. Este prezentatorul a două emisiuni în prime-time şi beneficiază de un public fidel pe care se poate baza.

Telespectatorii s-au obişnuit cu Dan Negru ca fiind cel care îi distrează cu emisiunile sale de divertisment din timpul săptămânii sau cel care prezintă revelioanele pe micul ecran. Acesta vorbeşte despre rolul televiziunii în viaţa sa şi, mai ales, care este rolul său în televiziune.

“Adevărul”: De-a lungul anilor, ai rămas fidel aceloraşi formate de emi­siuni. De ce?

Dan Negru: Am intrat în formate diferite încercând să ţin pasul cu timpul prezent. Cred că asta e cel mai important, ssă fii mereu actual. Să reinventezi mereu o parte din tine, dar cu măsură. Formatele şi stilul s-au schimbat de-a lungul anilor, dar cred că e un drum pe care trebuie să mergi. Altfel pierzi din credibilitate. E ca şi cum AC/DC s-ar apuca mâine să cânte romanţe.

Vei prezenta anul acesta Revelionul la Antena 1?

Am făcut-o în ultimii opt ani, an după an şi de fiecare dată cu audienţespectaculoase. “Ziua Judecăţii”, “Ciao Darwin” şi “Academia vedetelor” au avut ediţii speciale de Revelion şi cifrele au fost zdrobitoare. Nu ştiu încă nimic de anul acesta. Cred, totuşi, că Revelionul rămâne o cupă, un trofeu important pentru oricare televiziune. Eu am avut şansa să iau de opt ori trofeul acesta.

Preferi emisiunile cu vedete sau cele în care intri în contact direct cupublicul tău?

Depinde mult de format. Sezonul acesta prezint două show-uri total diferite.Un concurs de cultură generală cu oameni obişnuiţi, “Te pui cu blondele”, şi un show cu vedete, “Secret Talent”. N-aş putea alege între cele două, sunt diferite. Am încercat însă să nu fac diferenţă pe platou între cei obişnuiţi şi cei cunoscuţi. Odată ajunşi pe platou, sunt importanţi şi unii, şi alţii.

Te inspiră vreun prezentator de afară? Dacă da, care ar fi acela?

Adeseori. Înregistrez show-uri de la televizuni de afară, le fur idei, stilul de a comunica, modul de a se îmbrăca. E normal să fie aşa. Sunt convins că şi Bănel Nicoliţă trage cu ochiul la Arsenal şi Real Madrid. Au mulţi paşi înaintea noastră şi experienţa lor o bate pe a noastră. Îmi plac Mike Buongiorno şi Paolo Bonolis. Îmi plac mai cu seamă show-urile italienilor. Am lucrat mult pe formatele lor şi încerc să le păstrez stilul.

Ce emisiuni reprezintă pentru tine concurenţa?

Nu pierd niciodată niciun show de divertisment de la vreo televiziune. Cândnu ajung să le văd în direct, le înregistrez şi le privesc noaptea. Măinteresează ce fac ceilalţi, oriunde ar fi, la orice canal. Încerc să-mi fac treaba impecabil. Concurenţa e cu mine în primul rând. Încerc să explic formatul şi să-l fac atractiv, să-i găsesc punctele puternice. Depind însă de prea multe altele ca să cred că audienţele bune mi se datorează în exclusivitate.

Există compromisuri pe care trebuie să le faci pentru a obţinerating?

Am făcut un mare compromis acum vreo nouă ani de zile. Am plecat din Timişoara.

Afectează stilul personal aceste compromisuri?

Nu văd ce compromisuri aş putea să fac. Am prezentat doar show-uri încare am crezut şi acesta e meritul şefilor mei, care ştiu că un prezentatortrebuie să se împrietenească cu un format, să-l simtă. Nu m-au obligat săfac ceva anume, deşi puteau să o facă, aveau toate pârghiile.

Spune-ne ceva ce nu ştim despre Dan Negru şi ar trebui.

Show-urile pe care le prezint şi, în general, munca mea, aş vrea să fie cât mai mult în atenţie. Despre mine ca individ n-ar trebui să se ştie nimic. Nu sunt defel atât de important încât să stârnesc interesul altora, decât al celor din familie.

Cum faci să rămâi în preferinţele publicului?

Nu mi-am propus asta. Vreau doar să-mi practic pasiunea de a explica şi de a prezenta show-uri de televizune, de a le face atractive. Atât. Nu mi-am propus să apar în ziare, să fac nuntă cu ziarişti sau să colind petrecerile mondene.

Ce mai găseşti incitant în televiziune?

Ziua de mâine. Meseria asta e mereu schimbătoare.

Fapte despre Dan Negru

Data naşterii: 23 februarie 1971

Studii: Facultatea de Drept, fără licenţă, şi Facultatea de Jurnalistică cu licenţă.

Înainte de a deveni vedetă a Antenei 1, a lucrat la Radio-TVR Timişoara.

Scopul suprem în viaţă: “Să ajung să trăiesc clipa în care Tom îl mănâncă pe Jerry”.

Locul preferat unde îi place să evadeze este Timişoara.

În copilărie, ce spuneai că o să te faci când vei fi mare? “Şofer de tir”.

Cea mai mare bâlbă a ta: ”Chiar dacă mi-aş aduce aminte, ar fi culmea să o spun. Poate şefii mei n-au văzut-o”.

Ai un ritual înainte de a intra în direct sau de a înregistra o emisiune? “Îl rog pe Dumnezeu să-mi fie aproape. E cea mai sigură reţetă de a învinge”.

Sursa: www.antena1.ro

''Vreau doar să-mi fac meseria. Sunt un sociopat când vine vorba de mondenităţi şi nu-mi doresc să fiu în atenţia nimănui. Vreau doar ca show-urile mele să fie interesante''

Dan Negru,  prezentator tv

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite