Zeţa şi Grămoşteanu fac „Un cuplu ciudat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeţa şi Grămoşteanu fac „Un cuplu ciudat“
Zeţa şi Grămoşteanu fac „Un cuplu ciudat“

Acesta este numele spectacolului în care joacă cele două „mondene“, Mirela Zeţa şi Andreea Grămoşteanu.

„Pentru noi, piesa scrisă de Neil Simon a fost o reală provocare. Este un proiect independent produs de Teatrul Arca, aşa că am avut de luptat pe toate planurile, nu doar pe cel actoricesc. Noi punem decorul şi tot noi îl strângem, la final“, spune Mirela Zeţa despre experienţa care le pune faţă-n faţă, de astă dată pe scândura scenei, pe ea şi pe Andreea Grămoşteanu. 

Spectacolul „Un cuplu ciudat“, regizat de Doina Antohi, se joacă în clubul La Scena şi este o comedie spumoasă ce surprinde destinele şi relaţiile a două femei prietene.

„Faptul că ne cunoaştem încă de la şcoală facilitează comunicarea dintre noi pe parcursul piesei. Întreaga echipă formează un tot unitar, tocmai datorită acestui limbaj teatral comun“, completează Andreea Grămoşteanu. „Eu interpretez rolul unei poliţiste căsătorite, care are un mariaj mai mult sau mai puţin eşuat. Suntem şase prietene care se întâlnesc să joace Trivia, un fel de «ştii şi câştigi».

Pe parcursul piesei se dezvăluie destinul fiecărui personaj, o poveste tragi-comică în care era inevitabil să nu apară şi doi bărbaţi spanioli, Manolo şi Jesus“, îşi deconspiră rolul Mirela Zeţa. Primul spectacol în care cele două au jucat împreună, în anul IV de facultate, pe scena Teatrului Casandra, a fost „Stele în lumina dimineţii“ de Al. Galin, în regia Mihaelei Sârbu.

Alături de Patapievici şi Iosif Sava

„Ne-am înţeles foarte bine încă de la lecturi, iar spectacolul în sine era o bucurie pentru echipa de studenţi-actori“, se întoarce în timp Andreea. „Nu ţin minte un moment exact când mi-am zis: «eu vreau să fiu actriţă». Ştiu că dorinţele mari stau undeva ascunse în adâncuri, fără mult zgomot.

Ele ies la suprafaţă încetul cu încetul. Aşa am ajuns să dau examen la IATC“, spune Mirela Zeţa despre acel „moment zero“ de la care a început cariera ei de actriţă. Şi Andreea împărtăşeşte aceeaşi idee: „Actoria este starea mea de fiinţă şi nefiinţă. Nu-mi pot imagina nimic apriori sau postpriori.

Fac lucrul acesta pentru că nu pot altfel şi atât“. Recent premiaţi la Gala Premiilor APTR pentru cea mai bună emisiune-pamflet, Mondenii îşi exprimă mesajul prin vocea Mirelei Zeţa: „Premiul este un motiv în plus ca noi să continuăm să îi facem pe români să râdă. Acum suntem şi noi pe panoul de onoare alături de nume mari, precum Iosif Sava, H. R. Patapievici şi mulţi alţii“.

Jurnalul unei zile

„Nu pot să aleg între teatru şi televiziune. E ca şi când aş ruga un jurnalist să aleagă stiloul sau pixul. Atât timp cât poţi scrie, nu contează“, se exprimă Zeţa. Andreea Grămoşteanu­ mai adaugă o „necunoscută“ în această ecuaţie. „Teatru, televiziune, film. Niciun actor nu ar putea s-o aleagă pe una în detrimentul celeilalte.

Este ca şi cum ai alege între fraţii şi surorile tale“. Pentru că filmările la „Mondenii“, emisiunea difuzată la Prima TV, s-au încheiat, le-am rugat pe Mirela şi Andreea să desprindă o filă din jurnalul unei zile. „Acum nu trebuie să mă mai scol la şapte dimineaţa şi am mai mult timp pentru mine.

Este o chestie haioasă! Aş vrea să merg la un film, să termin de citit o carte începută acum ceva vreme, să ascult cele câteva CD-uri pe care nu le-am scos încă din ţiplă şi să stau de vorbă cu oameni pe care nu i-am văzut de mult“, spune Mirela. Pentru Andreea, ziua trece prea repede, „printre repetiţii, o întâlnire fugară, o masă luată la repezeală, ceva mişcare, o lectură, un rând pe hârtie. Târziu, vine şi mult-aşteptatul somn“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite